Tv-bondens dubbla förlust – lämnades av två kvinnor

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:

Bonden Johan Petersson har drabbats av två avhopp.

Det första kom efter speeddejtingen i början av säsongen – det andra kom i kväll, när Therese Andersson valde att lämna gården.

– Jag har väl väldigt svårt att släppa garden och bara visa vem jag är egentligen, säger Johan Petersson till Nöjesbladet.

1 av 4 | Foto: TV4
Therese tar farväl av Johan i ”Bonde söker fru”.

Johan Petersson fick ta emot ett tråkigt besked i kvällens avsnitt av ”Bonde söker fru”. Therese Andersson meddelade att hon ville lämna hans gård.

Det är den andra brevskrivaren i ordningen som valt att gå ifrån bonden. Efter speeddejtingen på slottet tackade Linda Gustafsson för sig.

– Jag tycker Johan verkar jättetrevlig, men jag behöver mer. Det känns så klart jättejobbigt eftersom jag fortfarande är nyfiken på Johan, men nej, säger Therese Andersson i programmet.

Till Johan gav hon förklaringen att det var ”för mycket runt omkring” och att hon inte hade fått tillräckligt mycket ”egentid” honom.

Enligt Johan Petersson trivdes hon inte med tv-kamerorna och det hade heller inte uppstått kemi mellan de båda.

”Det klickade inte”

– Egentligen förstod jag redan innan att hon tyckte det var jobbigt med kameror och allting. Hon var inte riktigt samma person bakom, privat, som framför och sedan tror jag att vi båda kände att det klickade inte redigt mellan oss heller. Jag tror att hon övervägde att det var för jobbigt framför kamerorna och lämnade det hela, förklarar Johan Andersson när Nöjesbladet når honom på telefon och fortsätter:

– Egentiden var väl väldigt liten överhuvudtaget. Jag har väl väldigt svårt att släppa garden och bara visa vem jag är egentligen. Det är rätt svårt om det inte är någon jag faller för pladask eller lär känna lite längre. De kan nog ha tyckt att jag var lite ytlig och svår.

Kände du besvikelse över hennes beslut?

– Nej, inte på så sätt i och med att det inte skulle blivit något mellan oss heller. Däremot var hon ju väldigt rolig att umgås med. Men det var ju kort tid och hon tog väl den smidigaste vägen ut. Det var inte riktigt så dramatiskt som det ser ut på tv. Det fick de till bra, säger han och skrattar.

Hur upplevde du klippningen?

– Väldigt mycket har varit riktigt bra klippning. Det tycker jag absolut. Sedan kanske det ser lite väl dramatiskt ut i klippning och med synkar. I det stora hela pratade man ju i synkarna om känslomässigt hur det är och just det kanske inte hörde till situationen egentligen. Men jag har varit nöjd med klippningen.

Har fått jobba på att visa känslor

Therese Anderssons avhopp, och även Linda Gustafssons, har fått Johan Petersson att fundera. Han berättar att hans medverkan i programmet har gett honom en tankeställare, där han tvingats reflektera över sitt eget beteende i dejtingsituationer.

– Ja, det har man väl fått väldigt mycket genom programmet. Man får gå igenom hur man är som person. Har man känslor för någon då måste man absolut visa det rakt av och inte försöka linda in det i något slags humoristiskt, utan tala om det rakt ut. Så även om man tycker att man visar, så gör man kanske inte det egentligen. Den insikten är den största delen i hela programmet, anser väl jag, att man har fått lära känna sig själv och lära sig att visa vad man känner så att man inte går och håller på det. Det har jag blivit duktigare på.

Nöjesbladet har sökt Therese Andersson, som avböjer att kommentera.

”Bonde söker fru” sänds på TV4 onsdagar klockan 21.00.

Linda Lindorff om...

... avhoppen, petningen och brusten kärlek i årets ”Bonde söker fru”

Hittills har två bönder samt två brevskrivare valt att hoppa av ”Bonde söker fru”. Nötbonden Fredrik Leandersson skickade hem alla brevskrivare förutom en, Yvonne, och lämnade sedan programmet tillsammans med henne. Leonora Vilhelmsson, 40, hoppade av programmet i somras. Anledningen var att hon hade hittat kärleken i en av brevskrivarna redan innan inspelningarna hade börjat. De förlovade sig – men i dagarna rapporterades det att förlovningen har brutits.

”Ja, ibland blir det kärlek och ibland blir det helt enkelt så att två personer inte känner det där speciella. Det finns ingen kemi helt enkelt – och om två personer känner att det inte känns rätt då är det ju lika bra att man säger som det är. Det som händer i ”Bonde söker fru” är ju på riktigt. Det är riktiga människor, och precis som det ofta slår gnistor så finns det ju tillfällen då det inte gör det. Det i sig är ju inte så konstigt”, skriver programledaren Linda Lindorff i ett sms till Nöjesbladet.

Av originalbönderna var Erik Ohlsson den som fick allra flest brev, strax över 200 stycken, men han valdes bort av tv-produktionen. I stället får tittarna följa hans kärleksjakt i webbupplagan ”Kärlek åt alla” på TV4 Play.

Hur ser du på årets säsong jämfört med föregående?

”Det här är den mest händelserika och omtumlande och överraskande säsongen någonsin! Alla säsonger är unika och spännande på sina sätt och allra viktigast – det blir kärlek även i år!”

Publicerad:

LÄS VIDARE