Efter guldet – nio spelare lämnar

avTomas Ros, Povel Arwidson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

I lördags blev HV71 svenska mästare efter en dramatisk sista final mot Brynäs.

Nu rensar klubben rejält, och hela nio spelare lämnar guldlaget.

Bland annat mannen som sköt gulden åt HV, Simon Önerud, som lämnar för KHL.

– Jag vill tacka samtliga spelare för deras insatser i HV71. De är alla fantastiska killar som bidragit till årets SM-guld, säger HV:s sportchef Johan Hult, till klubbens hemsida.

Spelarna det handlar om är Chris Abbott, Teemu Laine, Niklas Hansson, Lias Andersson, Adam Almquist, Erik Christensen, Christoffer Törngren (lämnar för Färjestad) och Pär Arlbrandt (slutar), som alla sitter på utgående kontrakt hos HV71.

– Jag vill tacka samtliga spelare för deras insatser i HV71. De är alla fantastiska killar som bidragit till årets SM-guld, men nu skiljs våra vägar för denna gången. Vi har ett par spelare som vi har fortsatt dialog med och hoppas även kunna presentera några nyförvärv under den närmsta tiden, säger sportchef Johan Hult till klubbens hemsida.

Önerud lämnar för Sotji

Dessutom köps guldhjälten Simon Önerud, 28, loss från sitt kontrakt med klubben, för spel i KHL. Enligt en källa till Sportbladet spelar Önerud i ryska HK Sotji nästa säsong.

– Simon har uttryckt en önskan om att prova på spel i KHL och vi kommer inte stå i vägen för det. Det kontrakt vi hade med Simon bryts i och med att han köps loss. Vi önskar Simon stort lycka till, säger sportchef Johan Hult till klubbens hemsida.

Önerud avgjorde den sista SM-finalen under sudden death, vilket gav guld för HV.

– Jag är väldigt tacksam för att HV71 ger mig chansen att prova på KHL, med den utmaningen som det medför och jag hoppas att jag kommer tillbaka hem till HV71 om inte allt för lång tid, säger Önerud själv till klubbens hemsida.

Talangen ryktas lämna för Frölunda

En annat tapp som kanske svider lite extra för HV-supportrar är Lias Andersson. 18-åringen slog igenom ordentligt den senaste säsongen, och blev nominerad till årets rookie. Nu ryktas han vara på väg till Frölunda, och hans nya klubbadress ska bli klar nästa vecka.

– Det blir klart någon gång då. Du får vara med på sociala medier, hälsade han till hockeysverige.se i går.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM