”Du gillar ju inte ens bilar, ska du köpa Ferrari?”

avErik Karlsson

Foto: BILDBYRÅN

Fotbollsproffs som tjänar stora pengar köper ofta snabba bilar.

I podden Värvet berättar Kim Källström hur han var på väg att göra detsamma – men stoppades av Andreas Isaksson.

– Han sa ”du gillar ju inte ens bilar, varför ska du köpa en Ferrari?”, säger Djurgårdsmittfältaren.

Det är ingen hemlighet att idrottsstjärnor med feta lönecheckar gärna lägger slantarna som blir över på lyxkonsumtion i form av klockor och bilar.

Zlatan Ibrahimovic är bland annat känd för sitt välfyllda garage med sportbilar där ett av de senaste tillskotten är en Porsche Spyder värd i runda slängar 7,5 miljoner kronor.

När Kim Källström gästar podden Värvet kommer ämnet på tal. Och Kim erkänner att han har varit nära att göra ett riktigt lyxbilsförvärv bara för att spendera sina pengar.

”Försökte köpa mig lycka”

– Jag var på väg att köpa en Ferrari, det kändes helt rätt. Sen var det en kompis, ja ”Isak, som sa till mig. Jag kommer ihåg vi gick över ett övergångsställe och han tittade på mig och sa ”du gillar ju inte ens bilar, varför ska du köpa en Ferrari?”.

– Och ja, det var rimligt så då blev det aldrig någon Ferrari. För mig är det härligt att kunna köpa vissa saker, men det ligger ingen lycka i det, säger Kim Källström.

Men i slutet av intervjun med Kristoffer Triumf erkänner Kim Källström dock att han ändå kör en bil i miljonklassen.

– Jag köpte faktiskt en Maserati Levante, en jeep. Så det jag sa dog väl lite, det var väl lite att försöka köpa mig lycka – men det gick inte, Den är jättekul att köra, men jag inser att jag kanske inte behöver den, säger Källström.

ARTIKELN HANDLAR OM