Här är städerna med högst betyg på Airbnb

avJosefin Westin

Foto: Johner
Kiruna och Umeå får högst betyg av Airbnb:s resenärer.

Det finns nästan 19 000 hem att hyra i Sverige.
De populäraste städerna ligger i norr:
– Resenärerna njuter av att spendera några dagar i de vackra norrländska städerna med lägre puls, säger James McClure, chef för Airbnb i norra Europa.

Det är superhett att hyra någons hem under semestern över hela världen och blir allt populärare även i Sverige.

De svenska städer som fått högst betyg ligger överraskande nog i Norrland.

Lockas av norrsken

Boendeplattformen Airbnb listar de tio högst betygsatta svenska städerna utifrån resenärernas recensioner av boende, boendevärden och helhetsintrycket. Men det var varken Stockholm eller Göteborg som kammade hem den vinsten. I fjol fick faktiskt Kiruna och Umeå bäst betyg.

– Resenärer från hela världen, som är vana vid en hög puls, ser ett stort nöje i att spendera några dagar i de vackra norrländska städerna i Sverige med tillgång till lägre puls, större öppna områden, friskare luft och närheten till naturen, säger James McClure, chef för Airbnb i norra Europa.

Enligt honom har norra Sverige mycket att erbjuda året runt.

– Från norrsken och skidåkning på vintern till midnattsol och vackra bergsvandringar på sommaren till kulinariska upplevelser och kulturarv.

”De sticker ut i mängden”

Enligt Airbnb lockas allt fler mer av det genuina i att bo i ett svenskt hem än att ta in på hotell.

– Att bo i ett hus med lokal förankring och personlig prägel ger vistelsen en annan dimension. Anknytningen till den lokala bovärden gör det möjligt för resenärer att uppleva staden och omgivningen på ett unikt sätt, som en svensk, säger McClure.

Norrlänningarna engagerar sig mer i sina gäster.

– Airbnb är beroende av att värdar och gäster bryr sig om varandra genom att erbjuda unika upplevelser. Där sticker värdarna i norra Sverige ut.

Foto: Johner
Karlstad knöp tredjeplatsen.
ARTIKELN HANDLAR OM

Airbnb

Kiruna

Göteborg

Umeå