Avslöjar: Leksand värvar SHL-spelare

Daniel Olsson-Trkulja till Leksand

Av: Tomas Ros

Publicerad:

Fredrik Forsberg från Almtuna.

Mattias Göransson från den amerikanska collegehockeyn.

Nu kan Sportbladet avslöja att även Linköpings Daniel Olsson Trkulja är klar för Leksand.

I fredags blev Leksand klart för SHL, för femte gången på 2000-talet.

Nu har krut- och feströken lagt sig och arbetet med att få ihop en ytterst slagkraftig trupp till nästa säsong har startat.

Och en stor nackdel för lagbyggaren Thomas Johansson är att han både haft fokus på att bygga ett allsvenskt lag samt ett ett lag som eventuellt ska spela i SHL.

Nu ramlar de första värvningarna in.

Sportbladet skrev i går om Almtunas snabbskrinnare Fredrik Forsberg. Och Hockeynews skrev på torsdagsmorgonen om Mattias Göransson, collegeback.

Tyngre i LHC

Nu kan vi berätta att ännu en spelare är klar för Leksand, Linköpings forward Daniel Olsson Trkulja, 28. En hårt arbetande spelare som på allsvensk nivå visat prov på fint målsinne.

Daniel Olsson Trkulja klar för Leksand.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Daniel Olsson Trkulja klar för Leksand.

Han hade en besvärlig säsong i Linköping i vintras och svarade för 2+2 på 47 matcher. General manager Johansson använder sig av underliggande och avancerad statistik när han värvar spelare och enligt den gör Trkulja ett bättre arbete på isen än vad mål och assist ger för signaler.

Leksand fortsättar att just nu gå på den inslagna vägen med snabba spelare som för den breda hockeymassan kanske inte är så igenkända.

Publicerad: