”Det kan vara en V75-spik för den fräcke”

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Rättvik den 1 augusti • Spik • Drag • Superkusken med mera

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Rättvik den 1 augusti.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

I den avslutande avdelningen får vi se finalen i Sommartravet där vinnaren plockar hem 300.000 kronor. Jag tror att Daniel Redéns nyförvärv 11 Vae Victis Club som hade uppvisning senast har en god chans att vinna igen. Han är rejäl och har fått ett lopp i kroppen, kommer knappast vara sämre denna gång och jag tror han löser volten utan problem. Jag hoppas Örjan väljer en offensiv taktik för jag tror han har mycket god chans att vinna utvändigt om ledaren. Motståndet är också passande och detta plockar Örjan och Vae Victis Club hem.

Bortglömda hästen

I femte avdelningen hade vi omgångens största favorit som blev struken under fredagen, tråkigt tycker jag då jag hade garderat honom. Ville varna för 2 Matteo som jag tror är ledaren av loppet, han har vunnit sex av nio lopp och visade mycket lovande kapacitet. Han var sämre senast på V75 men hade haft en paus då, med loppet i kroppen tror jag han går framåt och det låter bra från tränaren. Man åker upp till Rättvik vilket är en långresa och jag tror inte man gör det förgäves. Man har anmält jänkarvagn för första gången vilket är intressant och från ledningen tror jag han kan hålla mycket länge i detta ganska mediokra lopp. För den fräcke kan det vara en rolig spik men lägsta klassen är aldrig rolig och spika. 

Superkusken

Under denna rubrik burkar Björn Goop och Örjan Kihlström prenumerera och denna gång står det mellan dem igen. Jag väljer Björn som nyckelkusk denna lördag då han kör många intressanta hästar, alla är nästan han egentränade och stallet har bra form. Blir förvånad om han inte är med och krigar om segrarna under dagen. Går igenom hans chanser lite kort här under. 

3 Jackpot Vrijthout (V75-1) står hårt inne i loppet men visade förbättring med jänkarvagnen senast. Blir samma denna gången och från bra läge ska han räknas tidigt. 

11 Enriko Ha (V75-2) tycker jag blandar och ger men var bra senast som tvåa. Behöver lite flyt härifrån men Björn har löst det förut och vid gardering får man plocka med honom.

2 Chianti (V75-3) möter tufft motstånd men visade bra form senast. Är snabb ut och kan få sin smygresa. Tror det blir tufft att vinna men en plats kan han plocka. 

7 Våler Nikolai (V75-4) visade bra fart vid upphämtningen efter galopp senast. Var bra med Björn i sulkyn näst senast och blir det inte för långt fram då kan han blåsa ner samtliga. Förstastrecket för mig. 

7 Giant Shadow (V75-6) höll starkt utvändigt om ledaren senast. Har spår långt ut och kommer nog inte till ledningen denna gången. Han är bra men jag tycker han är lite för hårt spelad i ett öppet lopp. 

6 Guillaume Boko (V75-7) spikade jag senast men då blev han av med ledningen och när väl luckan kom då hade han inget att komma med. Garderar man min spik då ska han med till låg procent.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

Den kommer på mitt drag 2 Matteo (V75-5) som ska gå med jänkarvagn för först gången. Känns mycket spännande med tanke på att han är min spetsfavorit och skall slås om han kommer dit i ett mediokert lopp. 

Förutsättningarna

Dags att avsluta sommartravet för i år och det gör vi på Rättvik. Jag hittar bästa spiken i Sommartravets final där jag tror Daniel Redéns nyförvärv har en god chans att plocka hem segerchecken på 300 000 kronor.

I övrigt ser omgången rolig ut och jag tror det kan bli bra utdelning om man hittar sjuan. Mitt drag får ni inte glömma, det kommer i lägsta klassen och det vankas en rolig ändring på den som kan göra mycket.

Stort lycka till med liret! 


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE