Mejla

Micke Nybrink

De får heta vad de vill – jag spikar på V75

Nybrinks V75-tips – analys lopp för lopp • System lördagen den 22 augusti

Publicerad:
Uppdaterad:
Sportbladets Micke Nybrink spikar Daniel Redéns Moses på V75 från Solänget.
Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Sportbladets Micke Nybrink spikar Daniel Redéns Moses på V75 från Solänget.

Skrivet av imbecill spelexpert:

Det här ser generande lätt ut. 

V75 på Solänget är som ett knacka i en tvådecimetersputt, en tap in eller gimmie.

Bara en luftsving kan stoppa mig. 


ANNONS: 49 miljoner i V75-jackpott – här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]


Skrivet av imbecill spelexpert:

Det här ser generande lätt ut. 

V75 på Solänget är som ett knacka i en tvådecimetersputt, en tap in eller gimmie.

Bara en luftsving kan stoppa mig. 

Fast den här typen av tankar uppstår ofta när favoriter övervärderas och vi blåögt underskattar hur lite som krävs för att det ska balla ur. Men – jag säger det igen – räkna inte med miljonregn.
Samtidigt är det inte fel att stärka självförtroendet och raka hem en pott som kan behövas som ammunition i höst när det börjar bli svårt på riktigt.


De får heta vad de vill

V75-1: Lipstick Tooma är troligen hejdundrande klar. Hon har ser otäckt bra i tre raka för Redén och det skriker stoelit lång väg. Springspår  på tillägg är förstås slantsingling men det normala är hon ramlar ner i position. Sen blir det mos sista 700. 
Måste ändå återkomma till att stora V75-favoriter inte alltid är lika klara som procenten anger och dubblar med Anna Mauds Lassie. Hon piper till spets med Adielsson från drömspår och sen kan det hålla en bit i sommarvärmen om det strular för Lipstick. 

Om det gör det, annars inte. 
V75-2: Lägsta klassen och tre bra hästar, det kan vara så lätt. Don't Be Weak gillas och det gör även tränare Röcklinger som ohämmat haussar trots läget. Equal To None har glänst i två raka slaktvinster och kommer inte att fisåka runt precis. Brida är också bra, om hon bara får till starten från spår ett. Insatserna på slutet är väl värda att titta på. Jag tar med tre till för att inte vara tråkig och för att det är, som jag tjatat om, lite som krävs. 

V75-3: Fast när Moses är med får de heta vad de vill. Jag kollar inte ens. Har ni sett senaste loppet? Det här ju nya Call Me Keeper och intrycket senast var att han är back in business. Då dundrande han runt med en raklång Kihlström och såg kort sagt läskigt stark ut. Jag har Slippery Runway på nästa gång-listan men den knölar jag med ett flin ner i fickan. Nästa gång. 

Vinner tre gånger av fyra

V75-4: Kallblod och dyrt, snålidioten tar bort fem hästar, tio får räcka. Aas Balder med Goop är förstås het men Gomnes Birk smyger in under radarn efter att ha suttit fast bakom Myrfaksen på Harstad senast. Ove A Lindqvist kör. Han är en sån som säger upp med händerna (gör det inte!) och sen stänger han ena ögat och skjuter  dig i magen. Det är såna man ska vara kompis med. Vi ryggar Mördar-Ove. Ja, jag skojar lite. Ove är en härlig profil.


V75-5: Egentligen tror jag att Vae Victis Club brakvinner. Så impad har jag blivit Redéns italienska nyförvärv. Men nu är det ju det här med att slå en topphäst i spets. Det klarar ingen. Jag ligger en miljon back på att spela emot såna. Så jag dubblar med (spets) Zap di Girifalco. Men Vae Victis är klar.


V75-6: Tre givna i form av Jackpot Vrijthout, Four Guys Dream och finske Anything For You. Men ta även med Everest Sisu som sällan blir trött och kan överträffa sig själv när han hittar (typ) dödens.


V75-7: Guldloppet är ett skolexempel på vad 40+ år i spelluckorna lärt mig. Jättebra häst, stjärnkusk, spetsläge och högsta klassen. Motbuden med dåliga (sämre) lägen. Diamanten vinner nog tre gånger av fyra. 


ANNONS: Sugen att andelsspela på V86, V75 och GS75 med Sportbladets experter? Här kan du ta rygg via andelslaget. [Extern länk]


Nybrinks tre bästa:

1. 5 Moses (Solänget, V75-3)
Ruskigt intryck senast. Tanks. Krossar allt. 

2. 10 Vae Victis Club (Solänget, V75-5)
Strålande i ny regi. Bara läget emot. Toppchans.

3. 11 Everest Sisu (Solänget, V75-6)
Slugger som måste fram i tid. Kan vara skrällen.


Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 14-6 res 8-1
V75-2: 1-12-10-4-5-7 res 3-8
V75-3: 5 Moses res 3-2
V75-4: 4-6-9-11-12-7-5-8-1-13 res 15-2
V75-5: 10-2 res 3-1
V75-6: 6-11-10-5-12 res 4-3
V75-7: 3 Diamanten res 8-5

1200 rader/600 kronor

Av: Micke Nybrink

Publicerad:

LÄS VIDARE