Carl från Uppsala får inga jobb – trots fem år på universitetet

Av: Felix Blom

Publicerad:
Uppdaterad:
Arkiv.
Foto: Kallestad, Gorm / TT NYHETSBYRÅN
Arkiv.

Han har sökt över 100 jobb och är utbildad utvecklare. Men trots sina fem år på universitetet får han ständigt nobben.

Nu hoppas han att Arbetsmiljöverket krav på anpassning för funktionsnedsatta ska göra skillnad, det rapporterar SVT.

Uppsalabon Carl Boström börjar nu tvivla på att det verkligen råder så stor brist inom it-branschen. Trots att det ständigt söks efter utvecklare så har han inte fått napp än.

– Marknaden skriker efter utvecklare men jag började nästan tvivla på det när det var så svårt att få jobb, säger Carl Boström till SVT.

I nuläget pendlar han varje dag från hemmet i Uppsala till sitt jobb på Kronofogdens utvecklingsavdelning i Sundbyberg. Han önskar dock att det var enklare för honom att hitta ett annat jobb. Men då många arbetsplatser inte är anpassade för personer med funktionsnedsättningar så blir det svårt.

– Det blir ju ännu svårare för oss att komma ut i arbetslivet om man måste bygga om hela kontoret. Då får man ju ingen anställning, det hade därför varit bättre om det var enklare att det var fixat ”by design” liksom, säger han till SVT.

Det kan nu bli enklare för Carl att hitta ett jobb. I nuläget tror man att föreskrifterna kommer börja gälla i höst, rapporterar SVT.

– Vi har satt som krav att man ska ha möjligheten att använda en mindre utomhusrullstol inne på arbetsplatsen, säger arkitekten Ewa Krynicka Storskog på Arbetsmiljöverket i Stockholm

ANNONS

Storsäljare

Uppsala

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad: