Halfvarssons chock: ”Han leker med oss”

Av: Anna Rydén, Emil Eiman Roslund, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

VAL DI FIEMME/STOCKHOLM. Johannes Hösflot Kläbo stod för en häpnadsväckande kross i sprintkvalet.

Norrmannen var hela sex sekunder snabbare än närmsta utmanare.

– Jag blev helt chockad när jag kom in, säger Calle Halfvarsson till Sportbladet.

Norges främsta skidåkare Johannes Hösflot Kläbo sparade inte på benkrafterna för att ta igen Alexander Bolsjunovs totalledning på 18 sekunder i Tour de Ski. I dagens sprintkval i Val di Fiemme åkte 23-åringen galet snabbt, i en etapp där det brukar skilja tiondelar var det nu flera sekunder.

Kläbos kvaltid var 5,96 sekunder bättre än tvåan och italienaren Federico Pellegrinos, sju sekunder snabbare än Bolsjunov och tio sekunder rappare än Calle Halfvarsson som hade tionde bästa kvaltid.

– Det var helt otroligt. Han leker med oss andra. Jag blev helt chockad när jag kom in och såg tio sekunder, säger Calle Halfvarsson till Sportbladet.

”Vet inte vad som hände...”

– Jag vet inte vad som hände i kvalet. Jag kom ikapp Jens (Burman) och fick lite slipstream (gratisfart) och det blev ju först ett väldigt bra kval för min del och sedan en väldigt bra dag, säger Johannes Hösflot Kläbo till Sportbladet.

Du kan tacka Jens för några bonussekunder.

– Ja, det tror jag faktiskt.

Halfvarsson åkte ut i kvartsfinal där han blev fälld på upploppet. Kläbo vann sprinten och kommer att ha ledartröjan inför avslutande klättringen på söndag norrmannen går ut en sekund före ryssen Alexander Bolsjunov.

Publicerad:

LÄS VIDARE