”Vore helt sjukt att passera tio miljoner”

Fredrik Wallin om drömgränsen • Nya miljonhästar in i succéstallet • Chanserna på V75 • ”Kan vinna loppet”

avAndreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Foto: Malin Albinsson / TR BIlD
Fredrik Wallin

Gävle-tränaren Fredrik Wallin har haft ett makalöst facit i år och får nu in ytterligare två miljonärer i stallet.

På lördag kan 39-åringen ta ytterligare ett steg mot den magiska gränsen tio miljoner i inkörda pengar – då V75 avgörs på hemmaplan.

– Det är helt galet och vi gör allt för att nå gränsen, säger proffstränaren till Trav365.

Det har varit ett omtumlande år för Gävle-tränaren Fredrik Wallin. Han har haft ett otroligt fint snurr på hela stallet och har redan nu nästan tredubblat fjolårets siffror.

– Det är nästan osannolikt hur bra det gått. Hästarna har fått vara friska och jag har haft förmånen att arbeta med ägare som satsar och hästar som levererar.

Nästan tio miljoner i inkörda pengar. Hur ser du på det?

– Det är en häftig gräns och visst kan jag erkänna att det skulle vara frustrerande att inte nå dit nu när det är så nära. Vi kommer göra allt för att nå dit även om jag är medveten om att det kan bli svårt. Det vore helt sjukt om vi lyckas.

Två miljonärer till stallet

Wallin har i nuläget ett femtiotal hästar på sin lista och häromdagen kunde 39-åringen presentera två nyförvärv.

Meriterade miljonhästarna Millie Millionaire och Västerbo Exact ansluter nu till Fredriks stall.

– Det är två spännande nyförvärv där båda siktas mot Frankrike. Jag planerar att starta där nere om tre veckor. Målet med antalet hästar är att ligga runt femtio stycken vilket jag tycker är lagom, säger Wallin och berättar mer om Frankrike-äventyret:

– Jag ska totalt ha fem hästar där nere i vinter. Även Activated kommer starta den 22 december i Critérium Continental som är ett fyraåringslopp på Vincennes.

”Ska räknas med vinstchans”

För närvarande har Stall Fredrik Wallin kört in 9 598 267 kronor. På lördag har tränaren chansen att närma sig drömgränsen ytterligare då V75 går av stapeln på hans hemmabana Gävle.

I den andra avdelningen har Fredrik två hästar till start.

Livi Othella H.M startar från ett springspår på framvolten och Dusktodawn Sisu står tjugo meter bakom sin stallkompis från ett tredjespår i volten.

Loppet körs över distansen 2 140 meter med voltstart och det är bara ston som startar. En seger är värd 125 000 kronor.

– Livi Othella H.M. har ett spännande läge med springspår. Erik Adielsson får avgöra taktiken. Hur som helst kommer jag byta från blinkers till ett halvstängt huvudlag. Då har Erik bättre möjligheter att köra där framme då hon behöver se sina motståndare. Borde tjäna fina pengar.

– Dusktodawn Sisu har gjort det väldigt bra i min regi och vann senast på Eskilstuna på ett enkelt sätt. Hon är speedig och är en av de som ska räknas med vinstchans. Det blir ett norskt huvudlag.

”Läget drar ner förhoppningarna”

I den sjätte avdelningen har Loser On Loser återigen fått ett tråkigt tolftespår bakom bilen.

Det är Bronsdivisionen som ska avgöras med 125 000 kronor till vinnaren över distansen 2 640 meter.

– Tyvärr drar ju läget ner förhoppningarna. Hästen känns fin och gjorde det bra i skymundan senast i Breeders. Vi får sikta på att hitta ner någonstans och förlita oss till att det blir tempo på loppet. Inga ändringar, avslutar Fredrik.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav

Gävle

Frankrike

Eskilstuna

Hästar