Landslagsspelaren efter ovanliga förlusten: ”Blir lösögonfransar...”

avPetra Thorén

GÖTEBORG. Djurgårdens IF blev av med poäng.

Mittfältaren Hanna Folkesson förlorade ögonfransar.

– Det blir lösögonfransar på det här ögat..., säger hon.

Hanna Folkesson kommer ut från omklädningsrummet sist av alla på Valhalla IP i Göteborg. Det var en tung dag för Djurgårdens IF som hade 1-1 och gjorde 2–1, mot Kopparbergs Göteborg, men fick målet bortdömt i första halvlek.

– Jag trodde verkligen att det var mål. Sen vet jag inte varför hon (domaren Ulrika Löv) dömde bort det, om det var för en duell med målvakten. Det var inte jag som var orsaken, det var i en duell framför oss, säger mittfältaren som var den som nickade in det bortdömda målet.

I momentet efter åkte hon på ännu en tung smäll. I en duell på mittplan med Kopparbergs Pauline Hammarlund fick Hanna Folkesson en armbåge i vänster öga. Hon lämnade planen direkt och fick behandling vid avbytarbåset.

Foto: PETRA THORÉN
Hanna Folkesson får behandling efter smällen mot ögat.

”Ett jack på ögonlocket”

Hon kom tillbaka i spel ganska snabbt. Men med betydligt färre ögonfransar på vänster öga.

– Jag blev av med nästan alla ögonfransar, säger hon och visar sitt ansikte efter matchen.

Det syns tydligt att det är väldigt få fransar kvar.

– Det blev ett jack på ögonlocket också, säger hon.

Blev du yr?

– Lite där när man kom in på planen igen, men det kanske var för att jag hade legat ner. Det gick bra att spela i andra ändå, säger hon.

Dif-spelaren kommer inte att kolla upp skadan närmare då ögat klarat sig och hoppas att fransarna växer ut igen.

Efter att Djurgårdens IF stått upp bra i första halvlek, där Hanna Folkesson bidragit till ett starkt spel på mittfältet, gjorde motståndarna en taktisk förändring.

Med fem mittfältare i andra halvlek tog Kopparbergs Göteborg över spelet och kunde avgöra matchen, som slutade 3-1 för hemmalaget.

”Väldigt tungt just nu”

Både Hanna Folkesson och Olivia Schough har kommit till Djurgården som två prestigevärvningar.

Men starten har varit sämre än vad de hade hoppats på. Laget har tagit tre poäng på fem matcher.

– Det är klart att det är sämre än vad vi hoppades på och vad vi trodde. Vi får inte glömma bort att vi mötte ett väldigt bra lag och att vi är ett nybygge. Det räcker inte att Folkesson och jag har kommit dit.  Det tar lite tid. Vi har haft lite stolpe ut vissa matcher. Det känns som att vi inte riktigt håller ihop i 90 minuter, säger Olivia Schough och fortsätter:

– Vi får hem och analysera vad anledningen är. Det är väldigt tungt just nu. Man vill så himla mycket och vi vill vinna. Sen är det mycket press på en så det är tungt efter en sådan här förlust.

Laddar Tabell