Bayernbossens hot: ”Släpper inga om han petas”

Publicerad:

FOTBOLL

En petning av Manuel Neuer till förmån för Marc-André ter Stegen i det tyska landslaget kan bli kostsam.

För Bayern Münchens president Uli Hoeness hotar då med bojkott.

– Vi släpper inga spelare om det händer, säger han enligt Bild.

Foto: Martin Meissner / TT NYHETSBYRÅN

Tysklands förbundskapten Joachim Löw har tidigare haft ett lyxproblem med att ha två världsklassmålvakter i Barcelonas 27-åring Marc-André ter Stegen och Bayern Münchens 33-åring Manuel Neuer där det tyska gigantslagets keeper har varit Löws förstaval, även nu när ter Stegen har tagit stora kliv i sin utveckling och enligt många experter blivit en bättre målvakt än Neuer.

Men att sätta Neuer på bänken skulle kunna förvandla Löws lyxproblem till ett allvarligare problem efter Uli Hoeness, president för Bayern München, hot.

– Den västtyska pressen stöttar ter Stegen som om han vunnit 17 VM, han är en väldigt bra målvakt men Neuer är nummer ett, han är mycket bättre. Och han är mycket mer erfaren och så länge han är frisk kommer Neuer alltid vara bättre, säger Hoeness och fortsätter.

”Kommer aldrig acceptera”

– Vi kommer aldrig att acceptera någon förändring, om det händer så kommer vi inte att släppa spelare till landslaget, säger Bayerns klubbpresident till Bild.

Tysklands lagledare Olivier Bierhoff tar Hoeness hot med ro.

– Klubbarna är enligt Fifas regler skyldiga att släppa spelare för landslagsuppdrag, säger Bierhoff.

I den senast uttagna EM-kvaltruppen i september var Manuel Neuer, backarna Joshua Kimmich, Niklas Süle och mittfältarna Leon Goretzka, Serge Gnabry spelarna som tillhör Bayern München.

Nästa landslagsuppehåll ska Tyskland möta Argentina i en träningsmatch den nionde oktober, och den trettonde oktober ska ettan i EM-kvalgrupp C möta Estland.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.