Beskedet: ”Domen kommer överklagas”

Gocciadoros juridiska ombud till Sportbladet: ”Den är felaktig”

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:

Alessandro Gocciadoro stängs av i sex månader och kastas ut från Sverige.

Nu kommer Svensk Travsports dom överklagas.

– Vi tycker den är felaktig naturligtvis, säger Jesper Arvenberg, juridiskt ombud för Alessandro Gocciadoro.

Under tisdagen kom Svensk Travsports dom mot den italienske travtränaren Alessandro Gocciadoro efter lördagens piskskandal, då en anställd i stall Gocciadoro mottade två piskrapp på V75-hästen Zarina Bi.

Alessandro Gocciadoro får sex månaders körförbud och en månads anmälningsförbud. Utöver detta har Svensk Travsport beslutat att återkalla godkännandet för den svenska filial som Alessandro Gocciadoro bedrivit i år från den 24 april.

”Inte acceptabelt”

Den anställde döms till 18 månaders körförbud samt beträdandeförbud (vilket gäller på svenska banor) under lika lång tid. Utöver det ska han betala 20 000 kronor i böter.

– Vi vill förmedla att det här inte är acceptabelt, säger Maria Croon, vd för Svensk Travsport, till Trav365.

”Det är direkt felaktigt”

Nu kommer Jesper Arvenberg, juridiskt ombud för Alessandro Gocciadoro, överklaga Svensk Travsports dom.

– Domen kommer att överklagas och det kommer att ske inom de närmaste dagarna, säger Jesper Arvenberg till Sportbladet Trav365.

Vad säger du om Svensk Travsports dom?

– Vi tycker den är felaktig naturligtvis. I korthet kan man säga att det inte framgår vilka omständigheter man har vägt in till grund för beslutet. Sedan menar man att, i och med incidenten i lördags, att han (Alessandro Gocciadoro) inte säkerställt att personen var lämplig att värma hästen, vilket är direkt felaktigt eftersom personen kört över 100 travlopp och varit verksam hos flera välkända travtränare.

Har du varit i kontakt med Alessandro, vad säger han?

– Han är naturligtvis missnöjd.

Domen mot Alessandro Gocciadoro gäller från 5 maj. Eventuell överklagan till Svensk Travsports överdomstol ska inkomma inom 14 dagar. Beslutet om upphörande av den svenska filialen kan inte överklagas då det är kopplat till Svensk Travsports licensbestämmelser och inte tävlingsreglementet.

Jesper Arvenberg.
Foto: THOMAS BLOMQUIST/TR BILD
Jesper Arvenberg.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN