Blåvittstjärnan bad resten av laget om ursäkt

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

GÖTEBORG. Flera spelare i IFK Göteborg bad resten av laget om ursäkt för den individuella insatsen mot IFK Norrköping.

En av dem – Tobias Sana, 31.

– Jag är en person som kan ta på mig saker och ting, säger han till GP.

Efter 1–3 mot IFK Norrköping, elfte raka matchen utan seger för IFK Göteborg, var det deppigt i IFK Göteborgs omklädningsrum efteråt.

– Vi som ledare hann inte säga så mycket innan spelarna själva tog upp handen och ville ta ansvar för deras individuella prestationer, säger Poya Asbaghi på presskonferensen efteråt.

– Det här var ingen match som vi förlorade för att någon gjorde en plattmatch, men att spelare vill gå in efter match och ta ansvar och inte lägga över det på andra kan jag gilla. Det om något talar för att de har karaktär nog att vända på trenden, säger Asbaghi.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

I den mixade zonen berättade Tobias Sana att han var en av dem som räckte upp handen och ställde sig upp, pratade och bad medspelarna om ursäkt för sin insats mot IFK Norrköping.

– Jag tappade bollen i två lägen, tycker jag. Jag vill bara visa att jag är en av de som är äldst i laget. De kontrade in två mål kan man säga.

”Alla förstår det”

– Blåvitt ska inte gå utan seger i elva matcher, då förstår du hur illa det är, säger Sana till GP.

– Jag är en person som kan ta på mig saker och ting. Jag är inte rädd för att stå här. Jag tycker att jag gör bra grejer på matcherna, men också dåliga.

Jakob Johansson, som missade att få undan bollen vid IFK Norrköpings 2–0-mål, kände inte samma behov att be resten av laget om ursäkt.

– Nej, jag vet mig vilka misstag jag gjorde under matchen, men det handlar om att ta ett kollektivt ansvar för det här och inte att peka ut enskilda spelare. Jag vet att jag och andra gjorde misstag, säger Johansson till Sportbladet.

– Jag har gjort bra matcher tidigare, i dag tillhörde absolut en av de sämre. – Det var för dåligt av mig, för dålig fokus någonstans. Jag tappade koncentrationen och då blir man straffad, säger landslagsspelaren.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.