Burvall Jonsson assisthjälte i svängigt derby

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Edsbyns Jonas Edling jublar efter sitt 5–3-mål i den andra halvleken i annandagsbandyn.
Foto: Ulf Palm/TT
Edsbyns Jonas Edling jublar efter sitt 5–3-mål i den andra halvleken i annandagsbandyn.

Det svängde rejält i annandagsmötet mellan Edsbyn och Bollnäs i elitserien i bandy. Och med tre assister hade Daniel Burvall Jonsson ett finger med i det mesta som hände när hans Edsbyn vann med 5–4 och knep två poäng.

Laget fick därmed revansch efter 1–4-förlusten mot Bollnäs för en månad sedan.

Med några minuter kvar att spela såg lagkaptenen Jonas Edling ut att ha avgjort matchen till Edsbyns fördel när han satte 5–3. Men Bollnäs Christian Mickelsson reducerade vilket bäddade för några nervösa minuter för hemmafansen i Edsbyns bandyarena under en tillställning som redan då innehöll det mesta.

För i en målrik första halvlek turades lagen om att ta ledningen i matchen innan de 4 109 supportrarna på plats fick se Bollnäsfostrade Marcus Persson ge Edsbyn ledningen när han sköt in 4–3 på halvvolley.

Edsbyn upp som tillfällig serieledare

Som så ofta den här dagen gjorde han det på passning från Daniel Burvall Jonsson som stod för en avig dribblingsräd på offensiv planhalva. Målet var Marcus Perssons andra den här säsongen och kunde knappast ha kommit vid ett viktigare tillfälle.

Bollnäs reducerade men kom aldrig tillbaka – trots att laget med bara sekunder kvar av matchen jagade det där efterlängtade kvitteringsmålet.

Edsbyn tog två poäng och går därmed upp som tillfällig tabelletta med en match tillgodo på Villa Lidköping. Fjolårets mästarlag möter senare under torsdagen AIK på hemmaplan.

På annat håll tog Hammarby en viktig seger mot Sirius (5–3) medan ett formsvagt Vänersborg förlorade bottenmötet mot Frillesås. Vänersborg har nu sju förluster på de åtta senaste matcherna.

Publicerad: