”Kommer aldrig se något liknande”

Superskräll i World Series – Washington Nationals vann game 7

Publicerad:
1 av 3 | Foto: TT

SPORTBLADET

NEW YORK. Det otroliga hände i Texas i natt.

Washington Nationals fullbordade sin comeback i World Series mot storfavoriten Houston Astros och vann en hisnande Game 7 på bortaplan.

Därmed är de huvudstadens första baseboll-mästare sedan 1924 – och tillika första lag i MLB:s 115-åriga historia att vinna samtliga fyra bortamatcher i en finalserie.

– Vi kommer aldrig få se något liknande, jublade de amerikanska tv-kommentarerna tidigt i morse.

USA stod still i natt när baseboll-ligan MLB:s stora final World Series, i år utkämpad mellan mäktiga Houston Astros och skrällen Washington Nationals, kulminerade i en direkt avgörande Game 7.

Och nationen fick se det omöjliga bli möjligt.

Nationals – som i början av säsongen låg i botten av tabellen, kom in i slutspelet som wild card-lag och varit kraftigt nederlagstippade i samtliga serier under resan fram till finalen – vann.

Det var enligt expertisen särskilt otänkbart när de under tre raka hemmaförluster tappade den 2-0-ledning de skaffat sig i de två första duellerna på bortaplan, men ”Nats” åkte obekymrat tillbaka till Texas och vann den sjätte matchen – och följde alltså i natt upp med en ny seger som fick tidernas fest att utbryta på gatorna i DC.

– Det är det här lagets natur. Vi ger aldrig upp. Har aldrig gjort och kommer aldrig att göra, vrålade managern Dave Martinez under segerfesten på Minut Made Park i Houston.

Vi kommer aldrig få se något liknand

Det karaktärsdraget visade de osannolika mästarna verkligen även i nattens match.

Astros – som vann så sent som 2017 och förväntades reprisera den triumfen i år, lätt – tog ledningen i andra inningen och gick upp till 2-0 i femte. Då såg det ut som att favoriten hade händerna på – den fula – pokalen.

Men det blev inga fler poäng. Istället kom Nationals i en vådlig push och vann till slut med 6-2.

Särskilda hjältar var slagmännen Anthony Rendon och Howie Kendrick, som klappade in varsin homerun – och pitcher-trion Max Scherzer, Patrick Corbin och Daniel Hudson. 

Titeln är Nationals-organisationens första – och tillika den första ett lag från Washington bärgat sedan 1924.

Därtill är de första laget i MLB:s 115-åriga historia som vunnit fyra bortamatcher i en finalserie.

– Vi kommer aldrig få se något liknande. Det här är ingenting annat än en ikonisk final, jublade kommentatorerna på tv-kanalen Fox i morse.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN