Mejla

Micke Nybrink

Klaringen är totalt jäkla överlägsen...

Nybrink synar lopp för lopp på V75 från Kalmar – lördagen den 18 januari • Systemet

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Atik D.L. spikas på V75.

En skjutare som tar ledningen i högsta klassen.

Den profilen ska en spik ha.

Eller så kan den vara som klaring nummer två:

Totalt jäkla överlägsen.

Kalmar, 207 meter långt upplopp, fina rakor, bred bana. Spår långt in på vingen är grejer, medan sex, sju, åtta är ganska kallt.

Kuskchampion är Kim Eriksson medan Kevin Oscarsson leder ligan i år.

Svårare än så är det inte.

Det sket sig

V75-1: Tanken att ge oss ett lätt lopp som uppvärmning sket sig. Vet inte vem som vinner, hittar sju tänkbara och skjuter smått desperat från höften när jag säger Ivana Boko och Marc Elias.

Hästen kan öppna, kolla gärna senast. Marc kör som en karl och det kan bli spets – och slut?

Apple Rose tappas bort, hon är seg, hård och jobbig. Henriette Larsen är också en kusk jag alltid rödmarkerar. Larsen, Leo, Jepson, Goop – fyra drivers som får sanslös snurr på hästarna.

V75-2: Il Duce Boko har spetsläge och även om han inte flyger ur blocken kan nog Elias sikta mot täten utan att ens titta åt sidan. Hästen är mycket bra när han är bra. Global Venture har spår tolv men ser ut som en kanon medan First One In kom bort på V75 senast men spurtade frenetiskt i skymundan. De andra i loppet? Inte lika bra.

Är mediokert

V75-3: Allt handlar om starten. Baron Gift eller Stepping Spaceboy? VästerboontheNews är förstås också med i resonemanget där han kan agera ”nyttig idiot” åt Stepping Spaceboy, blåsa förbi, vara i vägen för Baron Gift någon sekund och därmed ge Stepping chansen att hugga först. Men min teori är att spår tre är bättre än spår sex i Kalmar. Jag har kollat en drös bilstarter och det syns att sjättespår är mediokert medan tredje är bra. Så jag spikar Baron Gift som har störst chans att ta ledningen.

V75-4: Som V75-1, ingen aning. Viola Grif såg fin ut senast, när hon satt fast på V75 där Green Mamba vann. Sofia Aronsson låter ovanligt uppåt och Rickard Svanstedt kommer inte att backa en millimeter. Nouvelle Avenue är ett stallskrik och tas med på de positiva tongångarna.

En speedkula

V75-5: Secret Mission från spår tre bakom bilen på kort distans. Öppnar fort, svarar ut He’s a Diffacolt om Henriette Larsen inte sitter och sover (aldrig hänt) och sen är det toppchans. Men jag vill ha med speedkulan Niky Flax som jag hoppas hitta i rygg efter 500 meter.

Honom är det inte kul att ha flåsandes i nacken.

V75-6: 1.11,5 sista 1 200 avslutade han senast, Atik D.L. Och då såg det inte ut som han petat i högsta växeln. Ledaren, Jättebra del Ronco någonting, mosades brutalt redan på sista långsidan. Exakt hur bra han är, Atik D.L., vet vi inte ännu. Men att han har kapacitet för ett par, tre klasser till såg vi senast.

Vi ska inte gissa

Visst kan man spela på att han inte kan vara lika bra som senast – men det kanske räcker om han är 10-15 meter sämre? Läget är fint, kusken grym, distansen passar, name it...

V75-7: En bra svärm i brons och när det 1 640 meter ska vi inte gissa en massa. Nej, fläska på med allt ni har kvar på kontot och ranka Copaca Banana högt. Har förmågan att vinna travlopp och gillar Kalmar, precis som kusken.

Till sist: Såg ni Joakim Lövgrens Oscar L.A. i sista loppet på Jägersro i tisdags?

Jösses, vilket djur! Eller som Per Skoglund sa: ”Nya Brioni”.

Helgens tips


1. 3 Baron Gift (Kalmar, V75-3)

Topphäst, toppform, toppläge, toppchans.


2. 1 Niky Flax (Kalmar, V75-5)

Sylvass speed. Smyger med. Kan slå till.


3. 10 Copaca Banana (Kalmar, V75-7)

Stark i spurten, gillar Kalmar. Ska passas.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 9, 5, 4, 14, 8, 11, 6 (10–12)

V75-2: 7, 12, 9 (2–10)

V75-3: 3 Baron Gift (6–2)

V75-4: 5, 14, 9, 8, 3, 7, 10, 15 (11–6)

V75-5: 3, 1 (5–12)

V75-6: 2 Atik D.L. (1–11)

V75-7: 10, 3, 4, 5, 2, 8, 9, 1 (6–7)

2 688 rader/1 344 kronor

avMicke Nybrink

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM