Falska poliser i farten – särskilt aktiva i vissa områden

avAftonbladets lokalredaktion

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT
Många äldre har blivit utsatta för bedrägerier av falska poliser. Bedragarna är just nu särskilt aktiva i Ystad och Trelleborg.

Många äldre har den senaste tiden blivit utsatta för bedrägerier av falska poliser.

I Skåne är bedragarna just nu särskilt aktiva i Ystad och Trelleborg.

Polisen går nu ut med en varning.

Enligt polisen är det vanligt att de falska poliserna påstår att de just nu arbetar med en utredning och behöver tillgång till den äldre personens bankkort. Med hänvisning till den påstådda utredningen vill de falska poliserna sedan komma hem till sitt offer och hämta kortet.

Ett annat tillvägagångssätt är att bedragarna ringer sina tilltänkta offer och meddelar att en nära anhörig skadats och ligger på sjukhus. Därefter ber bedragarna om den äldres bankkort och kod. I andra fall har falska poliser erbjudit sig att förvara smycken och värdesaker åt äldre personer, rapporterar Trelleborgs allehanda.

Bedrägerier över hela Skåne

Enligt tidningen förekommer bedrägerierna över hela södra Skåne, men bedragarna ska just nu vara särskilt aktiva i trakterna kring Ystad och Trelleborg. just nu särskilt aktiva.

Polisen uppmanar nu både äldre och dess anhöriga att vara vaksamma, och aldrig lämna ifrån sig kontokort eller kod. Ett annat tips är att bara ha en mindre summa pengar på konton kopplade till bankkort.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Ystad

Skåne

Trelleborg

Bedrägeri