Därför saknas FBK-backen: ”Finnas för min fru”

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Sebastian Erixon har missat flera matcher på grund av personliga skäl.

Nu berättar han för Färjestads hemsida om frun Gabriellas sjukdom.

– Jag får inte frid i tanken då jag vet att Gabriella mår dåligt om jag inte finns hos henne, säger backen till klubbens hemsida.

I kväll ställs Färjestad mot Skellefteå. Men återigen ställer man upp utan backen Sebastian Erixon.

Nu berättar han varför han saknats i en intervju med klubbens egen hemsida. Frun Gabriella har länge dragits med magproblem som blev akuta för en tid sedan då hon tvingades till en operation.

– Det fanns stunder då när man hade jobbiga tankar om att jag skulle bli själv med vår dotter. Jag vet att Gabriella hade liknande – att vår dotter skulle behöva växa upp utan mamma. Men Gabriella är en så stark människa och har alltid satt alla andras välmående före sig själv. Jag kommer ihåg vad hon frågade det första hon gjorde efter sin operation. Det var om jag och hennes pappa hade ätit något. Det säger lite om hur hon är som människa. Troligen kommer allt det här ikapp nu och nu är det jag som behöver ställa upp för henne, säger Erixon som nu alltså är hemma med familjen i stället för på isen.

”En lättnad för alla att berätta”

– Jag är frisk och kry och vill spela hockey. Samtidigt får jag inte frid i tanken då jag vet att Gabriella mår dåligt om jag inte finns hos henne. Det blir svårt att sortera och min prestation på isen blir ju heller inte vad den ska vara.

Hur länge Färjestad får klara sig utan Sebastian Erixon vet han inte.

– Vi tar det dag för dag och känner oss fram. Ett led i det är ju att berätta om anledningen varför jag saknas i laguppställningen. Det blir en lättnad för alla inblandade och ett steg för oss här hemma att ta hand om oss som familj på bästa sätt, säger han till hemsidan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!