Fördel Indianerna och Lejonen i SM-semi

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Indianerna har inte vunnit SM-guld sedan 1991, men är på god väg mot final nu.

49–41-segern i Västervik ger ett rejält övertag inför returen i Kumla på torsdag.

Det var glada miner hos Indianerna efter att den första semifinalen slutat med en klar seger. Indianerna hade ett tag greppet med hela tolv poäng, en ledning som krympte till fyra innan den växte igen i de två sista heaten.

– Det är bara halvtid i dag, det är 15 nya heat på torsdag och vi får försöka vända på det här, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson till C More.

”Ett speciellt år”

Jonas Jeppesen och Max Fricke, båda 11, var poängbäst hos Indianerna. I Västervik körde Jason Doyle in 16 av lagets poäng. Men på torsdag lär laguppställningarna se annorlunda ut, eftersom GP-avslutningen avgörs i Polen redan på fredag och lördag. Både Fricke och Doyle finns med där.

– Det är ett speciellt år. Det är bara att gilla läget och göra det bästa av situationen, säger Andersson.

Lambert glödhet

I den andra semifinalen hade Masarna ledningen med 26–22 efter åtta heat mot Lejonen. Men därefter svängde pendeln över rejält till Lejonen, som efter bland annat tre "femettor" vände och vann med 50–40 hemma i Gislaved.

Det hetaste lejonet för kvällen var britten Robert Lambert, nästintill hundraprocentig med fyra heatsegrar och en andraplats på sina fem starter. Hos gästerna från Avesta handlade mycket om danske Nicki Pedersen, som även han vann fyra heat (av sex)

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN