Uppgifter: Kulusevski på topp mot Kroatien

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Dejan Kulusevski får ny roll.

Enligt Expressen bildar han anfallspar med Marcus Berg i ödesmatchen mot Kroatien – och petar Robin Quaison.

Juventusstjärnan Dejan Kulusevski råkade försäga sig i torsdags. Då sade han att det kan bli en ny position för honom mot Kroatien, något som ser ut att bli verklighet.

Expressen uppger att 20-åringen, som tidigare blivit uppställd som högermittfältare i ett 4–4–2, nu ska starta som anfallare i viktiga Nations League-matchen. Han och Marcus Berg ska spela på topp, medan Sebastian Larsson tar Kulusevskis plats på mittfältet.

– Vi har gått runt en del på träningarna så det finns många alternativ. Det är bara positivt. Sedan gäller att att hitta ett samspel tillsammans med den man spelar med så snabbt som möjligt. Alla som är här är otroligt skickliga så det ska inte vara några problem, sade Berg på frågan om att bilda anfallspar med antingen Dejan Kulusevski eller Viktor Claesson.

Men såväl Claesson som Robin Quaison och Alexander Isak ska inleda på bänken i kväll. Anfallet är fulltaligt, och på mittfältet får Sebastian Larsson sällskap av Emil Forsberg, Albin Ekdal och Kristoffer Olsson. Det finns däremot inga uppgifter om hur Sverige formerar sin backlinje eller vem som står i mål.

Flera coronafall

Sverige ligger sist på noll poäng i sin Nations League-grupp i a-divisionen efter fyra matcher. Kvällens motståndare, Kroatien, har en seger.

Både Blågult och Kroatien har coronafall i sina trupper, mittbacken Carl Starfelt hålls isolerad efter positivt test. Och i Kroatien har tre bekräftats smittade, bland andra spelarna Domagoj Vida, mittback, och Marcelo Brozovic, mittfältare.

Matchen mellan Sverige och Kroatien har avspark klockan 20.45.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.