Hammarby värvar brasiliansk ytterback

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Hammarby fotboll / Johan Gustafsson

Hammarby rustar inför allsvenskan.

Nu är brasilianske vänsterbacken Neto Borges, 21, klar.

– Vi är glada att få in en vänsterback med mycket stor potential, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson i ett pressmeddelande.

Med bara några dagar kvar till julafton presenterar Hammarby sitt andra nyförvärv inför den allsvenska fotbollssäsongen.

Brasilianske vänsterbacken Neto Borges, 21, ansluter från CA Tubarao.

– Vi är glada att få in en vänsterback med mycket stor potential. Neto är en ytterback med mycket fin vänsterfot och bra passningsspel. Han är väldigt löpstark och har bra fart, och han är också relativt storväxt för att vara ytterback. Det är en färdig fotbollsspelare i en bra ålder, men vi är övertygade att han kommer att utvecklas ytterligare här hos oss, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson i ett pressmeddelande.

”Framtida samarbete”

Kontraktet är skrivet på tre och ett halvt år och Hammarby öppnar för att framtida samarbete med den brasilianska klubben Tubarao.

– Tubarao är en klubb som gör en mycket intressant satsning och har byggt upp en fin verksamhet med många talangfulla spelare, och vi tittar på möjligheterna om ett eventuellt framtida samarbete, säger Jansson.

Neto Borges själv:

– Jag är en löpvillig spelare som gillar att gå med i offensiven och komma till inlägg, och om jag får bra läge skjuter jag gärna från distans. Jag är lycklig över att få komma till Hammarby och vill gärna hjälpa klubben att nå framgångar, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM