Anställda inom polisen utreds för brott

avTT

Foto: Vilhelm Stokstad/TT
Någon eller några anställda inom polisen i Östergötland utreds nu för brott efter att ritningar över polishus publicerats på nätet. Arkivbild av polishuset i Norrköping.

En chefsåklagare vid Särskilda åklagarkammaren, som utreder brott som misstänks ha begåtts inom polismyndigheten, har startat en utredning efter att det kommit fram att ritningar över polishus delats på nätet. Det rapporterar P4 Östergötland.

En granskning som radiokanalen gjort visade att någon eller några inom myndigheten under flera år lagt ut detaljerade ritningar och annan känslig information över flera polishus på nätet. Detta ska nu utredas enligt chefsåklagare Elisabeth Brandt.

Hon vill inte säga något om vilka brott personen eller personerna misstänks för eller vem eller vilka inom polismyndigheten som skulle misstänkas för brott. Det är okänt vilka polishus det handlar om.

Ritningarna hade publicerats i samband med upphandlingar och sedan inte plockats bort. De visade bland annat platserna för vapenförvaring, förhörsrum och övervakningskameror.