Chaffis stank sprit på macken

avZendry Svärdkrona

MOTOR

Tyvärr har jag flera gånger sett och märkt att de utländska förarna är berusade och jag har även sett riktiga vrak till fordon.

Senast idag stod jag bakom en chaffis som stank sprit i kön på macken. Detta konstaterade både kassörskan och jag när han hade gått ut. Mannen gick raka vägen över parkeringen och satte sig i sin lastbil och körde iväg.

Ringde då polisen och fick efter en lång stunds väntan i telefon kö beskedet att polisen i Jönköping inte hade några bilar lediga utan de skulle då be kollegerna i Linköping (15 mil) norrut stoppa honom.

Förra sommaren var jag med om exakt samma sak på en mack på väg 40 väster om Jönköping. Tre baltiska långtradarförare som luktade sprit tog en morgonfika och sen satte de sig i bilarna för att köra mot Stockholm. Jönköpingspolisen kontaktades även då, men det tog så lång tid att få fram en enda polisbil att bilarna hann till Gränna innan EN(!) av dem stoppades, de andra togs först i Norrköping. Vid det laget hade alla nyktrat till och låg strax under 0,2 promille.

Men det handlar om prioriteringar. Att stoppa Svensson när han kör 20 för fort på motorvägen har högsta prioritet och tar alla resurser.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar