Klingberg målskytt i grymt drama

avPer Bjurman

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Tony Gutierrez / TT / NTB Scanpix

DALLAS. Burger King Klingberg serverade en saftig Whopper när Dallas vände och vann nattens sprakande drama mot Pittsburgh hemma i American Airlines Center.

I början av tredje perioden smackade ettan i backarnas poängliga in sjunde fullträffen för säsongen. 

– Det kan man göra fast man inte är bra och det här var första matchen på länge jag inte var det. Men det är jäkligt starkt av oss att vinna fast vi spelade även igår och kom hem vid fyra i natt, säger han till Sportbladet efter 4-3-segern

Ja, nej, förutsättningarna var inte särskilt ideala för Dallas Stars i holmgången mot regerande mästarna.

De spelade borta mot Chicago ett dygn tidigare – och vann med 4-2 – flög hem direkt efteråt och landade i Dallas vid fyra på fredag morgon. 

– Då är det inte alldeles lätt att somna heller, säger John Klingberg med en suck när vi träffar honom efteråt.

– Det är tufft, alltså. Jag kände det i både hjärnan och kroppen och benen, det connectade inte riktigt ikväll. Det måste det göra för att jag ska kunna spela mitt spel, jag behöver energi.

Inledningsvis såg det också som ut som att gästerna från Pennsylvania skulle promenera hem två poäng. De gick upp i 2-0-ledning i första perioden och hade bud på mer.

”Kändes inget vidare”

Men på något sätt tvingade sig hemmalaget in i matchen, kom tillbaka och vände och vann till slut med 4-3 – efter straffavgörande.

– Ja, det är sjukt starkt att vi klarar att vinna ändå, fortsätter John.

– Vi har fler och fler som tar ton både här inne i omklädningsrummet och ute på bänken. Det här laget växer hela tiden, alla blir mer delaktiga och alla börjar få självförtroende.

”Burger”, som skaffat sig imponerande ledning i backarnas poängliga framförallt genom att slå grandiosa passningar till sina lagkamrater, smällde själv in 2-2-pucken i början av andra perioden.

– Skönt i och för sig, men det kan man göra fast man inte är bra. Det var länge sedan jag inte spelade bra, jag tycker att jag hållit en hög och jämn nivå väldigt länge, men idag kändes det inget vidare.

”Han fuskar lite där”

Well, betyget kanske dras ner en smula av en sekvens i första perioden, när landsmannen Carl Hagelin – i spel tre mot fyra – stal pucken av honom på blålinjen, flög iväg över isen och snärtade in sitt sjätte mål för säsongen.

– Mja, ler John, jag tycker han fuskar lite där. Han går innan jag hinner slå passningen och då blir det som att jag reagerar för sent.

– Men fan, han är snabb och livsfarlig när han får de där lägena. Det var nära igen på slutet...

Nu får ”Burger King” och hans lagkamrater sova ordentligt en natt.
Sedan är det bara på'et igen – mot Vancouver hemma på söndag eftermiddag.

Den matchen sänds i SVT med start 22.00.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM