Nattvandrare misshandlades av mopedgäng

avMalin Wigen

NYHETER

Två nattvandrare blev attackerade av några ungdomar på mopeder – en av dem slog de med sina hjälmar, skriver Ystads Allehanda.

Organisationen Nattvandrarna är verksamma på flera håll i Sverige, vars syfte är att sprida trygghet bland ungdomar i samhället. I lördags kväll var det två frivilliga vuxna i Tomelilla kommun som gick ut för att nattvandra – och det slutade med att de blev angripna av fyra ungdomar på mopeder.

Vid 22.30 körde de förbi de två nattvandrarna och slog de i ryggen från mopederna. De ska även ha försökt att sparka dem – men träffade inte. I stället hoppade de av sina fordon och gav sig på en av nattvandrarna, de slog mannen med sina hjälmar innan de lämnade platsen, skriver Ystads Allehanda.

Foto: TT
Nattvandrare attackerades av ungdomar.

Bilen utsatt för skadegörelse

Kommunpolisen Mikael Svensson ser allvarligt på det inträffade och uppmanar att man ska höra av sig om man sett händelsen.

– Det här beteendet påminner om det som kommunens väktare utsattes för i somras, man kör nära och provocerar, säger han till tidningen.

På måndagsmorgonen upptäckte dessutom den drabbade mannen att hans bil utsatts för skadegörelse.

– Det verkar ju troligt att det kan kopplas till den tidigare händelsen, säger Mikael Svensson.

I ett inlägg på Facebook kommenterar Nattvandrarna Tomelila händelsen: ”Detta är verkligen inte okej och hoppas att detta får upp ögonen också att det är viktigt med fler vuxna ute i samhället!”, skriver de.