Rapport från fängelset: Fadde laddar om

avMargareta Heed

I fängelset har Fadde tränat fem timmar om dagen, med följande resultat.

Månaderna som frihetsberövad har gått snabbt för Fadde Darwich, 44. Han mår bättre nu än när han checkade in på den öppna anstalten utanför Norrköping. Dagarna är fyllda av träning och studier. Den 28:e april är han helt fri.

Fadde avtjänar ett straff för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott.

När Klick! når Fadde är han på kurs i Ockelbo, precis inkommen från en skidtur. Stureplansprofilen berättar att han inte en enda gång känt av att han befunnit sig på en anstalt.

– Det har känts som att jag varit på ett vårdhem och vilat upp mig, säger han.

Även på den privata fronten har livet gått som smort. Beundrarbreven bildar högar i Faddes mejlbox och en vän hjälper till att besvara kärleksförklaringarna med ”Faddes ord”.

– Det handlar om hundratals brev. Jag har inte träffat någon av de som hört av sig men det finns faktiskt en speciell person någonstans, men mer vill jag inte säga, avslöjar han.

Väl ute i den verkliga världen ska Fadde arbeta som personlig tränare. Och muskler har den förra dörrvakten numera gott om. På anstalten har han tränat fem timmar om dagen, utan att ha missat ett enda pass.

– Jag har visserligen varit tvungen att tillbringa några månader på en anstalt men tiden här kommer att bidra till att jag får leva många år längre än vad jag annars skulle ha gjort.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!