De ska hylla Kungens 40 år på tronen

Av: Joni Nykänen

Publicerad:
Uppdaterad:

Hemligheten: Artisterna som uppträder i SVT

1 av 9 | Foto: Henrik Montgomery
Från blackout till latinostjärna Namn: Danny Saucedo Ålder: 27 år “Idol”-årgång: 2006 Placering: 6:a Inkomst: 407 600 kronor (2012)
Succé med pojkbandet E.M.D. Bor med flickvännen Molly Sandén i Los Angeles. Ska nu satsa som artist i USA och rikta sig mot den latinamerikanska marknaden. Ledde under året Melodifestivalen med blandat resultat. Kritiserad för att glömma sina repliker.
– Jag fick blackout, sa han till Nöjesbladet.

Delar av den svenska artisteliten tar kung Carl XVI Gustaf på en musikalisk resa när han firar 40 år på tronen.

Nu kan Nöjesbladet avslöja vilka artister som ska uppträda inför honom.

– Det är en jätteära, säger Viktoria Tolstoy, som är en av artisterna.

"Programmet och medverkande hålls hemligt ända fram till första tonen slås an", skriver Stockholms konserthus på sin webbsida om "Kungen 40 år på tronen", som sänds i SVT den 14 september.

Nöjesbladet smygtittar redan nu på den musikaliska gåva som Kungen ska få.

Artisterna som ska uppträda, enligt Nöjesbladets källa, är Danny Saucedo, Malena Ernman, Victoria Tolstoy, Nisse Landgren, Tomas Ledin, Sarah Dawn Finer, Eric Gadd och Lisa Nilsson.

Det är oklart ifall fler artister kommer att uppträda.

– Det är en jätteära så klart att få vara med och hylla honom och Sverige över huvud taget. Klart det är mäktigt, säger Victoria Tolstoy till Nöjesbladet.

Ingen överraskning

För henne kom inte förfrågan som någon stor överraskning eftersom hon uppträtt inför Kungen förut, på exempelvis Nationaldagen.

– Jag har funnits med där någonstans. Det kom inte som en överraskning, men jag blev smickrad, säger Tolstoy.

Konserten hålls för att fira att Kungen har varit Sveriges statschef i 40 år. Jubileumskonserten arrangeras på uppdrag av Sveriges riksdag.

Publicerad: