Vegas är tillbaka – krossade San Jose

Wild Bill: ”Det kan man kalla en trevlig lördagkväll”

avPer Bjurman

Foto: Christian Petersen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
William Karlsson jublar efter sitt mål

NEW YORK. Lyckan tycks ha vänt för Vegas Golden Knights igen.

De tog tredje raka segern i natt – genom att formligen blåsa San Jose av banan.

– Ja, det kan man kalla en trevlig lördagkväll, säger målskytten William Karlsson till Sportbladet efter 6-0-segern

Det har gått lite si och så för Vegas – fjolårets stora sensation – under grundseriens två inledande månader.

Men efter en efter en rejäl 2-7-snyting i Calgary i måndags har riddarna skärpt till sig ordentligt, vunnit tre matcher i rad och nosar plötsligt på en slutspelsplats.

”Har spelar riktigt bra”

– Ja, den förlusten i Calgary var en riktig käftsmäll och ibland är det precis vad som behövs för att man ska vakna till, säger William Karlsson på telefon från Nevada.
– Sedan dess har vi spelat riktigt bra defensivt och Marc-Andre Fleury har varit otroligt duktig i kassen, det känns fantastiskt att ha en sån kille längst bak. Och vinner man bara några matcher i rad kan det gå snabbt uppåt.

Mot San Jose i T-Mobile Arena i natt handlade det om rena utklassningen.

Knights skaffade sig 4-0-ledning redan i inledningsperioden, ökade på till 5-0 i början av andra och vann till sist med 6-0.

– Ja, det kan man kalla en trevlig lördagkväll. Det var bra fart på fansen i hallen och vi spelade riktigt bra, fortsätter ”Wild Bill”.

Matchstraff efter ful tackling

Som själv inledde slakten med sitt sjätte mål för säsongen - efter bara 14 sekunder. Det var inte precis den 25-årige Märsta-stjärnans snyggaste balja, pucken studsade i princip på honom och in i kassen – men ändå.

– Ja, jag tar det. Det är roligt att göra mål oavsett hur det ser ut, konstaterar han.

För Sharks gick allt fel – från början till slut. Matchen var säsongens bottennapp, och kulminerade med att coachen Pete DeBoer blev avvisad efter att ha skrikit åt den domare som hade gett Evander Kane matchstraff för en ful tackling.

– Äh, jag svor inte ens. Jag bara frågade honom om det kändes bra att visa ut Evander. Det räckte, uppenbarligen. Jag antar att han behövde ett offer till, säger DeBoer till The Athletic.

ARTIKELN HANDLAR OM