Badji sågar Djurgården: ”Jag är arg”

avPer Bohman

Foto: BILDBYRÅN

Bäste målskytt den senaste tiden – men bänkad.

Nu sågar Aliou Badji den egna klubben.

– Jag förstår inte varför jag sitter på bänken. De bänkar sin toppmålskytt och spelar en ytter som striker. Jag är arg, verkligen arg, säger anfallaren till Fotbolldirekt.

Aliou Badji startar sällan för Djurgården, men har ändå levererat ett antal mål för klubben under säsongen. Nu verkar han dock ha fått nog av rollen som truppspelare. I en intervju med Fotbolldirekt berättar senegalesen om sin frustration över situationen.

– Jag är så arg. Jag förstår inte varför jag sitter på bänken. Jag är lagets toppmålskytt, så jag kan inte förstå det. Jag är arg, verkligen arg, säger han.

”Jag är arg”

Han har svårt att köpa tränare Özcan Melkemichels laguttagningar.

– Ja, de vet att jag är arg. Jag vet inte vad de planerar, men jag förstår inte. Jag är inte glad.

Fotbolldirekt: Varför tror du att du inte får spela?

– Jag vet inte vad jag ska säga, jag är så besviken. Vi vill vinna, men bänkar lagets toppmålskytt. I ställer spelar en ytter som striker. Jag kan inte förstå det. Det är inte okej.

Andersson: ”Det är otroligt”

När Sportbladet når Djurgårdens sportchef Bosse Andersson ställer han sig frågande till publiceringen.

– Det är helt otroligt. Intervjun gjordes i söndags direkt efter den senaste matchen (mot Brommapojkarna). Jag har full respekt för att man som spelare kan vara besviken då. Det är ofta känsligt efter match. Men det är förvånansvärt att Fotbolldirekt publicerar intervjun nu – tre-fyra dagar senare, säger Andersson och fortsätter:

– Aliou hade gjort saker som man inte kan göra om man ska få spela från start. Det vet spelaren också om. Men vi har pratat med både spelare och tränare. Vi har agerat som arbetsgivare och rett ut saken. Det finns ingen dålig relation mellan någon.

”Olyckligt och oseriöst”

Enligt Sportbladets uppgifter ska Badji inte ha skött sina åtaganden i samband med ”Dif-dagen” då supportrar får chansen att träffa spelarna från A-laget ute på träningsanläggningen Kaknäs, men att saken nu är utagerad.

Andersson är starkt kritisk till tidpunkten för publiceringen:

– Det är olyckligt och oseriöst att man kan komma ut med en grej först tre-fyra dagar efter att det hänt. Vi jobbar ändå med människor. Men det här var gamla nyheter för oss som vi redan hanterat.

ARTIKELN HANDLAR OM