Sköna miljonchansen: ”Det känns overkligt”

Magnus Nygren efter Chiantis uppvisning: ”Han får full pott av mig”

Publicerad:
Uppdaterad:
Magnus Nygrens deläger Chianti som vann på V75 i lördags med Björn Goop i sulkyn. Nu är hästen klar för Europaderbyt i Paris.
Foto: BILDBYRÅN, LARS JAKOBSSON/TR BILD
Magnus Nygrens deläger Chianti som vann på V75 i lördags med Björn Goop i sulkyn. Nu är hästen klar för Europaderbyt i Paris.

TRAV

Chianti och Björn Goop vann kvalet till Europaderbyt överlägset.

Nu kommer chansen på två miljoner kronor i finalen i Paris.

– Det känns overkligt, säger hockeyproffset och delägaren Magnus Nygren.

I Svenskt Travderby slutade Björn Goop tvåa med Chianti.

Vid lördagens V75-lopp på Solvalla kvalade hästen, som delägs av Björn Goop tillsammans med Färjestads ordförande Sture Emanuelsson och hockeyproffsen Mikael Johansson och Magnus Nygren, till finalen i Europaderbyt.

Och Chianti kvalade in till finalen som överlägsen etta.

– Han dundrade bara på i ett hårt och jämnt tempo och bara dansade runt på 12 blankt, helt orörd, det kanske jag inte trodde på förhand, säger Magnus Nygren.

”Toppintryck”

Magnys Nygren tycker att lördagens insats gav ett än mer positivt intryck än andraplatsen i Svenskt Travderby.

– Intrycket nu var mycket rappare och han såg ännu lite gladare ut, och de andra var inte nära. Han får full pott av mig, men det får han alltid, ha ha. Jag var förvånad att han stack undan på så lätta ben. Vi hade förväntat oss en bra insats, men kanske inte det toppintrycket.

Fredagen den 12 oktober körs finalen i Europaderbyt på Vincennes i Paris. Vinnaren tar hem två miljoner kronor.

”Inte våra än”

Hur smakar den summan?

– De är inte våra än, vad ska jag säga, det hade varit fantastiskt så klart men i det här ägargänget har det aldrig varit någon jakt på pengar, då hade vi inte varit så försiktiga i matchandet. Från början var det mest en rolig grej. Men det är klart att det känns overkligt.

Vad tror du om finalchanserna?

– Jag vågar inte säga någonting och jag kan inte de franska deltagarna, där får man rota i lopparkiven. Alla som ställer upp i en UET-final har ju chansen att vinna och Björn valde spår 2. Förutsättningarna är de bästa möjliga, men jag vet inte om planen ännu när hästen åker ner till Frankrike.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!