Så fick Pops sin superkropp

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Här visar OS-ankaret upp sin vältrimmade tvättbräda

1 av 7
IMPAD ”Jag är imponerad”, utbrast OS-stjärnan Ulrika Knape-Lindberg när SVT:s André Pops tränade simhopp mitt i sändningen i förrgår. Programledaren som var sjuk i denguefeber för tre år sedan och tappade både hår och vikt, visade att han är tillbaka i toppform.

För tre år sedan drabbades han av denguefeber och tappade sex ­kilo.

Nu har SVT:s OS-ankare André Pops, 39, fixat en ­superkropp – som han ­visade upp för tv-tittarna genom att hoppa simhopp.

– Jag är nog ungefär så tränad som jag alltid har ­varit. Men det syns inte ­lika mycket när man har kofta ...

André Pops tränade kropp har blivit en snackis under OS. Och i sändningen i förrgår fick tittarna veta hur tv-ankaret ser ut under den ­figursydda skjortan.

Instruerad av gamla OS-guldmedaljören Ulrika Knape-Lindberg testade Pops OS-sporten simhopp, som han aldrig utövat tidigare.

– Det känns ­lite läbbigt för jag vet liksom ­inte var jag är när jag landar, sa Pops när han gick upp på tremeterssvikten.

– Jag är imponerad! utbrast Knape-Lindberg efter en stunds träning.

Nedbäddad

Men André Pops har inte alltid sett ut som en olympier. Under en semesterresa till Thailand i april 2009 drabbades den populäre programledaren av denguefeber efter ett myggbett. Han låg nedbäddad i ett mörkt rum med 40 graders feber.

Den sprängande huvudvärken släppte inte på tre dygn och Pops fördes med ambulansbåt till en större ö med ett riktigt sjukhus.

Där blev han kvar i sex ­dagar.

– Som tur var vände det. Huvudvärken släppte, i stället började det klia oerhört mycket, jag blev helt blå­röd, såg ut som en riktigt gammal människa. Jag gick ner sex kilo, har han berättat tidigare.

Även efter hemkomsten till Sverige ­plågades Pops av sviterna ­efter sjukdomen. Han tappade hår, fick domningar i ansiktet och värk i lederna.

Men under OS-sändningarna har Pops visat att formen är tillbaka.

– Äh, jag är nog ungefär så tränad som jag alltid har ­varit. Men det syns inte lika mycket när man har kofta ... säger Pops och syftar på sin klädsel i Vinterstudion som tittarna också haft åsikter om.

’Tränar periodvis’

För Aftonbladet berättar Pops hur han har fått sin ­superkropp:

– Jag tränar i perioder skulle jag vilja säga, mest ­beroende på att jag har tre småbarn, de styr när jag ­hinner träna. I perioder är det riktigt dåligt med träning och det mår jag inte bra av. Jag blir en mycket bättre ­programledare när jag tränar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN