Målskytt igen - då tackar han gröten

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Gabriel Landeskog: ”Den var väldigt god”

Landeskog.
Foto: AP
Landeskog.

NEW YORK. Det hängde antagligen på risgrynsgröten.

I sista stund fick Gabriel Landeskog tag i favoriten på julbordet – och när Colorado i natt återvände till spel gjorde han omedelbart mål igen.

– Ja, ha ha, det kanske hjälpte. Jag är glad att jag kan vara med och bidra, säger den 19-årige rookien till Sportbladet efter 4-2-segern mot Minnesota.

Han lät lätt bekymrad, unge Landeskog, när vi dagen före julafton frågade om han hunnit skaffa allt han behövde inför sin första julafton i Klippiga bergen.

– Nja, risgrynsgröten saknas fortfarande. Jag måste åka ut till IKEA och se om de har någon, hette det.

Dessbättre hade den svenska möbeljätten lite gröt kvar, så han fick njuta av favoriten på julbordet – och det gjorde tydligen susen.

”Var väldigt god”

För Gabriel var lysande i annandagsnattens bortamatch mot Minnesota, gjorde sitt sjunde mål för säsongen och utsågs till matchens förste stjärna.

– Ja, ha ha, risgrynsgröten kanske hjälpte. Den var i alla fall väldigt god, säger han när vi når honom innan flygresan tillbaka hem till Denver.

Målet, som han rafsade in med en backhand precis framför kassen, var alltså det sjunde under den korta NHL-karriären – och det andra på de senaste fyra matcherna. Men superlöftet vill ändå inte riktigt hålla med om att han kommit igång på allvar nu.

– Nja, kommit igång och kommit igång...jag tycker  fortfarande att jag har mer att ge, säger han.

”Vill upp på slutspelsplats igen”

– Men det är såklart kul att några mål trillar in, man vill ju gärna kunna vara med och bidra.

Med segern – den femte raka – hakade Avalanche på ordentligt i slutspelsjakten igen. De har nu bara en poäng upp till strecket.

– Det är målet, vi vill upp på slutspelsplats igen. Men vi försöker att inte se för långt framåt. Det handlar om en match i taget för oss nu, säger Landeskog.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN