Olaussons första elitseriemål gav seger

Linköping slog Mora på bortaplan

Mora (TT)

Linköpings Niklas Olausson gjorde sitt första elitseriemål i bortamatchen mot Mora. Målet som kom tidigt i andra perioden betydde 2–1 för Linköping, vilket också blev slutresultat.

– Extra skönt att första målet ger tre poäng, sade Olausson.

Matchen mellan Mora och Linköping handlade mycket om besök i utvisningsbåsen. I första perioden var det hemmaspelarna som var de mest frekventa besökarna. Men Linköpings ledningsmål kom när båda lagen hade fullt antal spelare. Men i spel fem mot fyra hade Linköping en handfull bra chanser till utökad ledning.

Checkmanek i vägen

I andra periodens inledning hamnade två LHC-spelare i tät följd på botbänken och då lyckades Moras bäste spelare Håkan Bogg kvittera på retur efter skott från Miroslav Blatak. Blatak hade sedan flera bra skott men han lyckades, precis som övriga Mora-spelade, inte överlista Checkmanek i LHC-målet. Chanser saknades inte och hemmalagets numerära överlägen var många.

– Vi saknar ytterligare en spelare som kan styra spelet i fem mot fyra, suckade Mora-tränaren Harri Rindell. Men det är tyvärr inte så enkelt att hitta någon sådan.

– Killarna kämpar och sliter, visar den rätta energin men det räckte inte. Sen gjorde vi ett litet misstag och då kostade det mål direkt. Tungt, fortsatte han.

Istället för hemmamål hittade Linköpings Niklas Olausson in med pucken i nätmaskorna. Mora-spelarna glömde helt bort att ta markering på Olausson som från nära håll säkert satte pucken.

– Kul att få göra sitt första elitseriemål, jag har inte fått pucken än men jag vet att vår fystränare har den, sade Olausson som gör sin första säsong i Linköping. Förra säsongen spelade han för Nyköping i allsvenskan.

Målskyttar från Tingsryd

Noterbert är att Olausson och Fredrik Emwall som gjorde Linköping båda mål har småländska Tingsryd som moderklubb.

För Linköping var det andra raka segern på bortais och laget håller andraplatsen i tabellen bakom Timrå.

– Det känns som vi fått ordning på spelet även borta nu. Fast vi tog lite väl många utvisningar, sade Olausson och fick medhåll av tränaren Jan Karlsson.

– Vi spiller alldeles för mycket tid i utvisningsbåset så vi får tacka våra duktiga spelare i boxplay och Checkmanek i målet för att det blev tre poäng, sade Karlsson.

För Mora är det tyngre. Förlusten mot Linköping var den sjätte på de senaste sju matcherna.

Sune Karlsson/TT