Demi Lovato talar ut om överdosen: ”Vill tacka Gud”

Ska nu fokusera helt på att bli nykter igen

avLeo Pettersson

För två veckor sedan var Demi Lovato nära att dö av en överdos.

Nu uttalar världsstjärnan sig för första gången publikt om händelsen.

– Vad jag har lärt mig är att denna sjukdom inte är något som försvinner eller bleknar över tid, skriver hon i ett känslosamt öppet brev.

Vid strax före lunchtid tisdagen den 24 juli fördes sångerskan och skådespelerskan Demi Lovato, 25, akut till ett sjukhus i Los Angeles med anledning av en överdos.

Hälsoläget var till en början oklart men efter några timmar kom rapporterna om att världsstjärnans tillstånd var stabilt.

Nu, lite drygt två veckor senare, har släppt ett publikt uttalande om händelsen.

”Jag har alltid varit transparent kring mitt beroende. Vad jag har lärt mig är att denna sjukdom är inte något som försvinner eller bleknar över tid. Det är något som jag måste fortsätta besegra och det har jag inte gjort än”, skriver hon bland annat på Instagram.

Foto: Chris Pizzello / AP TT NYHETSBYR N
Demi Lovato

”Vill tacka Gud”

Precis som hon skriver har Lovato i många år kämpat mot drogberoende. I juni månad släppte hon låten ”Sober”, på vilken hon erkände att hon tagit ett återfall.

Den ovan nämna överdosen var nära att kosta henne livet. Ett faktum som hon väl känner till.

”Jag vill tacka Gud som har hållit mig vid liv. Till mina fans, jag är för evigt tacksam för all er kärlek och ert stöd genom den här gångna vecka. Era positiva tankar och böner har hjälp mig att navigera denna svåra tid”, skriver hon.

”Behöver tid att helas”

Hon vill även rikta ett tack till sin familj och sitt team.

Nu ligger allt fokus på att bli nykter.

”Jag behöver nu tid att helas och fokusera på min nykterhet och vägen till återhämtning. Den kärlek som ni alla har visat mig kommer aldrig att glömmas och jag ser fram emot dagen när jag kan säga att jag kommit ut på andra sidan. Jag kommer att fortsätta kämpa”, skriver hon avslutningsvis i inlägget.

ARTIKELN HANDLAR OM