”Några av de bästa insatserna jag sett”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Xavi tar ut sin drömelva – bjuder på dunderskräll

Xavi och Forster.
Foto: TT
Xavi och Forster.

Xavi har sett det mesta och mött de flesta i Champions League.

När 34-åringen nu tar ut sin brittiska drömelva från turneringen bör han därför ha på fötterna.

Men valet i mål förvånar nog många.

Det är för brittiska magasinet Shortlist som Xavi listat de elva spelare från de brittiska öarna som imponerat mest på honom under åren i Champions League sedan turneringens start 1992/93. Bland tio minst sagt välkända namn är det mer oväntat Southamptons Fraser Forster som tar plats i mål.

”Otrolig varje gång”

26-åringen kom till ”Saints” från Celtic förra sommaren och det var i den skotska klubben målvakten imponerade så stort på Xavi.

– Barcelona har mött Celtic fyra gånger de senaste säsongerna och Forster har varit otrolig varje gång. I de matcherna vi spelat har han stått för några av de bästa räddningarna jag någonsin har sett, säger Xavi.

Framför stabila försvararna Rio Ferdinand, Sol Campbell och John Terry placerar Barça-ikonen sedan två spelare på mittfältet som han säger skulle ha passat väl in i Barcelona.

Tre som passat in i Barça

– John Barnes var en av de första spelarna jag kommer ihåg att jag såg och uppskattade. Gerrard är precis lika bra och, precis som Frank (Lampard), har han allt som krävs för att vara en Barcelona-spelare.

Även längst fram finns ett namn Xavi uppenbarligen önskat skulle ha gjort honom sällskap i Spanien.

– Wayne (Rooney) har varit väldigt uppmuntrande till sättet Barcelona spelar på. Han skulle ha passat in i vår stil utan problem, men Manchester United skulle aldrig släppa en av världens bästa spelare. Han är fortfarande den spelare som gör skillnad för dem.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.