De har chans att vinna svenska humorpriset

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Dubbla nomineringar till Bianca Kronlöf och Nour El Refai

1 av 5 | Foto: Nour El Refai.

Både Bianca Kronlöf och Nour El Refai har chans att kamma hem dubbla priser på ”Barncancergalan - det svenska humorpriset”.

Bland andra nominerade finns bland andra Kristoffer Appelquist och Morgan Alling.

Den 3e oktober går ”Barncancergalan - det svenska humorpriset” av stapeln. Galan blandar humor med att samla in pengar till cancerforskning.

Nu har de nominerade släppts. Bianca Kronlöf, som nyligen prisades på Kristallen för ”Full patte”, har chans att kamma hem två statyetter, både för humorprogrammet och för Årets kvinnliga humorprestation.

I den sistnämnda kategorin tävlar hon mot Nour El Refai och ”Solsidans” Malin Cederbladh. Även Nour El Refai har belönats med dubbla nomineringar. Hennes show ”En komisk depression” har nämligen chans att kamma hem pris för Årets scenshow.

Carina Berg leder galan

Totalt ska sju bronsstatyetter delas ut. Vinnarna till två av priserna, Årets webbhumor och Barnens pris, röstas fram av publiken. Kategorin Årets webbhumor röstas fram av Aftonbladets läsare, en omröstning som startar den 19 september.

”Barncancergalan - det svenska humorpriset” sänds från Berns i Stockholm och leds av Carina Berg och hennes sidekick Keyyo, vilket blev offentligt i förra veckan.

– Jag tackade ja utan omsvep. Det är en sådan härlig idé och tanke förutom att hylla alla komiska härliga genier i Sverige så finns det ju en botten och tyngd i det här. Det blir inte mer meningsfullt än att försöka samla in pengar för att utrota barncancer, sa Carina Berg då till Nöjesbladet.

Galan sänds live på Kanal 5 måndagen den 3 oktober klockan 20.

Publicerad:

LÄS VIDARE