OS-mästaren gör comeback

Av: Andreas Lillhannus

Publicerad:
Uppdaterad:
I dag är det exakt två år sedan stafettbragden.
Foto: TT
I dag är det exakt två år sedan stafettbragden.

SPORTBLADET

Lars Nelson var en del av det svenska stafettlaget som tog OS-guld i Sotji 2014. Efter fjolårssäsongen valde han att lägga skidorna på hyllan. Nu är Nelson tillbaka i tävlingsspåren.

– Det kittlar lite grann att få testa, säger han.

Foto: TT
Lars Nelson tävlade för Åsarna innan han la av.

Lars Nelson, 30, var startman i herrarnas stafett under OS i Sotji 2014. Nelson tappade skidan efter 100 meter, men kämpade sig tillbaka och vann till slut sin sträcka, som banade vägen till ett OS-guld. Samma år blev det en femteplats i Holmenkollens klassiska femmil. Han deltog även i VM i Falun förra året, men valde därefter att avsluta sin karriär för att i stället börja plugga programmering.

Förkylning sätter stopp

Men nu gör han alltså comeback. Men han berättar själv att det inte handlar om någon satsning tillbaka till landslagsnivå.

– Jag siktar inte mot landslaget eller att nå tillbaks till toppnivå. Det handlar inte om det. Däremot känns det bra när jag tränar och tävlingssuget finns där. Jag vill helt enkelt mäta mina krafter i spåret ännu några gånger innan min grundkapacitet börjar avta, säger han till Gefle Dagblad.

”Kittlar lite grann”

Tanken var att Nelson skulle göra sin officiella comeback på lördag, i Intersport Cup i Hudiksvall, men då sätter en förkylning stopp. Nu söker Nelson alternativa lopp, annars gör han sin comeback under Fjälltoppsloppet i April.

– Men jag har ingen aning om var jag står formmässigt mot någon annan. Ändå kittlar det lite grann att få testa, för jag känner inom mig själv att kroppen svarar bra på träningen, säger han till GD.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN