Växjös guldhjälte klar för Malmö

Publicerad:

HOCKEY

Noah Welch har skrivit på för Malmö

Amerikanen Noah Welch, 33, är klar för Malmö Redhawks.

Backen kommer närmast från Modo.

– Jag vill vara med och hjälpa till att ta nästa steg, säger Noah Welch i ett pressmeddelande.

Sportbladet har tidigare skrivit om att Malmö Redhawks och Luleå var de hetaste alternativen för Noah Welch, 33. Nu står det klart att amerikanen fortsätter sin karriär hos Skånelaget.

Welch kommer närmast från Modo och har skrivit på för en säsong med Malmö.

Fjärde SHL-klubben

–  Malmö Redhawks är en klubb som är på väg i rätt riktning, med fantastiska faciliteter och en professionell organisation. De gjorde en bra förstasäsong i SHL och jag vill vara med och hjälpa till att ta nästa steg, säger Noah Welch i ett pressmeddelande.

Malmö Redhawks blir den fjärde SHL-klubben för Welch - som förutom Modo även representerat HV71 och Växjö Lakers. I Växjö var Welch med om att vinna SM-guld 2015 och tilldelades Stefan Liv Memorial Trophy, priset till SM-slutspelets mest värdefulle spelare.

I fyra av sina fem SHL-säsonger har Noah Welch dessutom varit assisterande kapten.

”En toppback i SHL”

– Jag tycker att vi behövde fylla på backsidan med  en stor och rejäl tvåvägsback och tycker att vi har hittat honom i Noah. Han kan logga mycket istid i alla spelformer och jag tror att han kommer att bli väldigt nyttig för oss, både i spelet ute på isen och för sitt sätt att agera utanför den, säger Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande.

Med värvningen av Welch är Sylvegård nöjd med hur defensiven ser ut.

– Han är en toppback i SHL och jag tror att det finns mer att få ut av honom än vad han visade under den gångna säsongen. Nu har vi en back- och målvaktssida som ser riktigt bra ut.

Welch blir därmed Malmös femte spelarvärvning inför den kommande säsongen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!