Milan Gulas tvåmålsskytt och hjälte mot Brynäs

Av: Anna Lindbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Över 36 perioder och 745 matchminuter hann gå.

Vad pratar vi om?

Jo, Milan Gulas måltorka på 12 matcher som nu äntligen är bruten.

– Jag är glad att jag äntligen fick göra mål, säger matchhjälten.

Milan Gulas har skapat mängder av chanser och han har också assisterat sina kollegor. Men några egna mål hade det, fram till matchen mot Brynäs, inte blivit på hela 12 matcher sedan kassen mot Leksand 29 oktober.

En ovan situation för den tidigare så målglade tjecken. Men nu kan han sätta punkt för en lång måltorka. Det efter att han skickat en backhand som betydde 1-0, nio minuter in i den första perioden, mot Brynäs.

”Haft det tufft”

Sedan kunde forwarden avgöra matchen, och samtidigt få matchhjälterollen, 35 sekunder in i förlängningen. Nu väntar returmatchen i lördagens back to back-möte mot Brynäs.

– Hockey är fantastiskt. Men ibland är det tuffa tider på isen. Jag har haft det tufft men jag har hela tiden trott på mig själv och jag är glad över att jag äntligen fick göra två mål efter lång tid, säger Milan Gulas och fortsätter:

– Men ärligt talat så är jag mest glad över att laget tog två poäng i en viktig match.

”Riktigt starkt”

FBK:s assisterande tränare Anders Karlsson:

– Det var riktigt starkt av Milan och roligt för honom att han nu fick göra mål. Att han har kommit i gång med sitt målskytte kommer att betyda mycket för oss framöver.

I går fick Anton Gustafsson göra debut i FBK. Han har gjort sex säsonger i Schweiz och är nu tillbaka på svensk mark. Debuten får anses som godkänd efter 12 minuter istid.

– Han visade prov på bra bedömningar och jag är klart nöjd med hans insats, säger Anders Karlsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE