Gratis busskort ska locka bostadsköpare

Av: Stefan Hesserud Persson, TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Boverket räknar med att produktionen av bostäder sjunker i år jämfört med förra året. Arkivbild.
Foto: Ingvar Karmhed / SvD / TT
Boverket räknar med att produktionen av bostäder sjunker i år jämfört med förra året. Arkivbild.

Köp en lägenhet och få gratis buss- och tunnelbaneresor i två år.
Det är byggbolaget Skanskas senaste drag för att locka köpare till sina nya lägenheter i Stockholmsförorten Rissne, rapporterar P4 Stockholm.

Bostäderna, som fortfarande är under produktion, har blivit allt svårare att sälja på senare tid. Gratis SL-kort och slopad månadsavgift i två år ska ändra på det, hoppas Skanska.

– Vi har ju de sista 20 procenten av lägenheterna kvar att sälja. Så då har vi valt att göra ett erbjudande för de sista lägenheterna som vi har. Där är ju ett lägre inflöde av kunder än förut, säger Magnus Lambertsson som är försäljnings- och marknadschef på Skanska till SR.

Den allt trögare marknaden för nyproducerade bostadsrätter har fått byggbolagen att ta till nya knep för att locka potentiella kunder.

JM prissänker

JM har exempelvis tvingats sänka priserna med uppemot 20 procent på vissa lägenheter som just nu byggs vid Liljeholmskajen i södra Stockholm, något nyhetsbyrån Direkt var först att rapportera om.

Till Dagens Industri skriver bolagets kommunikations- och analyschef att man inte gör några ”breda prissänkningar men viss kalibrering kan krävas i projekt som startades när priserna låg högre”.

Enligt Boverkets senaste prognos kommer bostadsbyggandet att sjunka i år jämfört med 2017. I Storstockholm väntas produktionen av bostadsrätter sjunka med upp till 25 procent.

Det senaste året har bostadsrättspriserna backat med 9 procent i Stockholm.

LÄS VIDARE

Publicerad: