Två skadade efter larm om skottlossning och detonation

Av: Anders Johansson, Hans Österman

Publicerad:
Uppdaterad:

Två personer har hittats skadade i Kista i norra Stockholm, efter larm och skottlossning och en efterföljande detonation.

På en film från händelsen hörs ett 20-tal skott och sedan en kraftig smäll – som enligt uppgifter till Aftonbladet ska ha orsakats av en handgranat.

Polisen jagar nu en eller flera gärningsmän.

Polisen fick larmet klockan 23.58 på onsdagskvällen.

– Det är uppgifter om skottlossning och en efterföljande detonation. Två personer har anträffats skadade, säger Lars Byström, presstalesperson vid polisen.

Ambulans och ett stort antal polispatruller larmades då till platsen och de två skadade personerna fördes till sjukhus med oklara skador. Enligt uppgift till Aftonbladet ska de ha varit vid medvetande när de lastades in i ambulansen.

De skadade personerna ska enligt uppgifter till Aftonbladet ha beskjutits med automatvapen och ett flertal tomhylsor ska ha påträffats på platsen.

På en film tagen från en balkong hörs ett 20-tal skott och en kraftig detonation – som enligt uppgifter till Aftonbladet ska ha varit en handgranat.

– Det var en rejäl smäll, säger ett vittne.

Boende i närheten blev oroliga över smällarna och pådraget.

– Det är poliser överallt och helikoptrar i luften. Jag är rädd, sa ett vittne.

Polisen uppger på sin hemsida att en förundersökning om försök till mord eller dråp har inletts och att en eller flera gärningsmän jagas.

Vid 10-tiden på torsdagen var platsen fortfarande avspärrad.

Karolinska Universitetssjukhusets pressjour meddelade under förmiddagen att den ena personer var lindrigt skadad medan den andra är allvarligt men stabilt.

1 av 5 | Foto: CAROLINA BYRMO_
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN