Foto: Elvira Pihl
Mojo Rojo kan serveras ljummen eller kall.

Mojo rojo-sås

4,7 (3 röster)

Den här underbara mojo rojon härstammar från Spanien och är vanlig att äta till tapas, men passar även perfekt till allt grillat.
Gjord på grillade paprikor med en härligt rökig smak.
Servera mojon ljummen eller kall.

En portion räcker till en skål sås.

Mojo rojo-sås

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 3 röda paprikor, grillade (alt. en burk grillade paprikor)
  • 3 skivor formbröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm rökt paprikapulver, alt. vanligt
  • 1 krm chilipulver, valfritt
  • 1.5 dl olivolja, kyld
  • 1.5 dl rapsolja, kyld
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • citronsaft

Gör så här

avClara Öhrn

Mojo Rojo passar bra med tapas och många andra rätter!
ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Såser