Filmstjärnan ska bli amerikan – för att motarbeta Trump

Sir Patrick Stewart: ”Vill vara amerikan”

avRebecka Ljung

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: AFP
Patrick Stewart med sitt filmcrew från ”Logan”.

”Star Trek”-skådisen Sir Patrick Stewart har kommit på en metod för att enklare kunna jobba emot Donald Trump.

Stjärnan ska försöka bli amerikansk medborgare.

Sir Patrick Stewart, skådespelare känd från ”X-men”-filmerna och ”Star Trek”, vill göra en insats för USA – genom att bli amerikan på riktigt.

Den 76-åriga britten har bott i Los Angeles och därefter Brooklyn, New York, ett antal år ihop med sin fru – musikern Sunny Ozell, 38. Nu har Stewart bestämt sig för att ansöka om medborgarskap i USA, skriver Contactmusic.

Anledningen är att han vill kunna motarbeta makten och president Donald Trump. Stewart har alltid varit öppen med sina politiska åsikter och twittrade såhär när han hade övernattat nära Vita huset:

”Jag sov sämre än någonsin igår kväll … Men jag sov mindre än 300 yards från där Donald Trump sover. Kan det finnas en koppling?”.

Stewart: ”Vill vara en amerikan”

Under samma besök i Washington D.C. fick stjärnskådespelaren idén att ansöka om medborgarskap, berättar han i den amerikanska talkshowen The View.

– Nu ansöker jag om medborgarskap … för jag vill också vara en amerikan. Alla mina vänner i Washington sa: ”Det finns en sak du kan göra. Slåss, slåss; motarbeta, motarbeta”. Men jag kan inte göra det eftersom jag inte är en medborgare.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

X-men

Star Trek