”Spelvärd – måste bara med på V7-kupongen”

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Gävle den 23 maj • Spik • Drag • Superkusken med mera

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Gävle den 23 maj.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

Om ni har lyssnat på min och Erik Pettersson podcast ”Spets & Slut” så kan ni ana vilket singelstreck jag har, en rolig spik med tanke på procenten då det skiljer för mycket mellan honom och favoriten. Jag pratar om 2 Viking Brodde i den femte avdelningen som gör comeback efter lång paus. Han visade mycket hög kapacitet som fyraåring och jag håller honom som en av de bättre i kullen när allting stämmer. Att han är bäst i detta lopp är det inget snack om och när Timo Nurmos tar ut honom tror jag på en bra insats direkt trots uppehåll.

Han kan öppna ganska hyggligt bakom bilen och skulle han få ledningen då tror jag inte att han förlorar men han har bra chans med andra löpningsscenarion också. När procenten är som den är då tycker jag att man ska gå rakt ut på Vikingen. Håll igång Jorma! Streckad just nu på 18 procent.

Bortglömda hästen

I fjärde avdelningen får vi se ett kallblodslopp som ser öppet ut på förhand. Här tycker jag att 12 Pyrmo är mycket intressant med dessa förutsättningar. Springspår, barfota runt om och Ulf Ohlsson i sulkyn låter mumma. Han är kvick ut i volten och träffar Ulf bra då kommer han sitta i ett bra slagläge. Barfota är inte första gången och det har blivit galopp med den balansen men det känns som hästen mognat och kommer fixa det. Tycker han är mycket spelvärd till sju procent och måste bara med på kupongen.

Superkusken

”Superkusken” denna lördag blir Örjan Kihlström. Han kör i fem av sju V75-lopp och blir påpassad i alla – som vanligt. Han har två favoriter, en jag inte tror på då jag spikar emot, och sedan en i avslutningen som kan få ett tungt lopp. Han kör även tre andra hästar som känns intressanta. Går igenom hans chanser här under.

6 Falcon Am (V75-1) är intressant då jag tror han leder loppet mycket länge. Han har varit bra i de senaste starterna och inte gått i botten. Springspår med Örjan bär av till ledningen och där trivs han mycket bra och är obesegrad. Han trivs också på Gävle och ger inte Örjan bort loppet kan han slå favoriten.

5 Feerie de Fael (V75-3) tog en efterlängtad seger senast efter en bra spurt. Blir lite hårt spelad nu när Örjan förstärker och man slänger på en jänkarvagn för första gången. Visst kittlar det och hon ska med vid gardering.

6 Valley Brodde (V75-5) blir mycket klar favorit efter tre raka segrar. Han är bra men jag tycker han möter betydligt tuffare motstånd denna gången och blir väldigt hårt betrodd för min smak. Jag går som sagt emot honom med min ”superspik”.

1 Conrads Rödluva (V75-6) blev jag överraskad av när jag såg henne i anmälningslistorna i söndags. Det är en stjärna som jag vet Daniel Redén håller mycket högt och hon har varit magisk i träningsjobben. Hon ska testa på att möta eliten och jag tror hon kommer växa in i klassen sakta men denna gång blir det tufft. Hon kan säkert öppna bättre än vad hon visat men jag tror inte Örjan kör i ledningen när Björn Goop och Joakim Lövgren kastar loss sina hästar. Garderar man loppet då kan man plocka med henne men jag tycker hon är lite väl betrodd.

5 Expensive (V75-7) blir mycket klar favorit i lägsta klassen och det förstår jag efter intrycket senast. Han var överlägsen med Örjan i sulkyn och såg fin ut. Gången innan mötte han Aetos Kronos och Green Manalishi i ett kvallopp till Kungapokalen och det finns inga sådana denna gång. Dock har han ett litet minus och det är att han inte kan öppna så snabbt, det gör att resan kan bli jobbigare och då blir det inte lätt att vinna. Skulle han dock komma bra på det då kan han vinna den tunga vägen. Given på kupongen men ingen spik.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

Den kommer på 2 Arabesque (V75-7) som ska tävla utan bakskor för första gången. Han har sett fin ut på slutet och med denna balansändring tror jag han kommer vara ännu snabbare och bättre. Kan bli svår att fånga från ledningen.

Förutsättningarna

Gävletravet är värd för V75-omgången och jag tycker man fått ihop en mycket spännande omgång. Många jämna lopp där kan skrälla och sedan har vi gulddivisionsloppet, V75-6, där vinnaren får en Elitloppsbiljett.

Omgången kryddas med en jackpott där en ensam vinnare kan plocka hem 65 miljoner kronor, det kittlar extra och det gäller bara att sätta sjuan för då får man bra betalt.

Min ”superspik” hittar vi i femte avdelningen och han är inte ens i närheten av att vara favorit, jag tycker han kapacitetsmässigt är överlägsen och lyser inte ringrosten igenom då vinner han.

Mitt drag kommer i det jämna kallblodsloppet, roliga ändringar vankas också. Gävleovalen brukar vara snabb och har ett kort upplopp (178 meter), det gäller att vara med där fram när det skall avgöras.

Stort lycka till i jakten på miljonerna.ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE