En har livshotande skador efter dödsolyckan

Av: TT

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Mats Andersson / TT
Räddningstjänst på plats efter söndagens olycka vid Sörfors strax utanför Sundsvall, natten mot söndagen.

En av de överlevande personerna från söndagens dödsolycka utanför Sundsvall vårdas med livshotande skador. Den andra överlevande personen vårdas med allvarliga skador, enligt en bulletin från Region Västernorrland.

Totalt sex personer färdades i bilen när olyckan inträffade strax utanför Sörfors, sydväst om Sundsvall, vid 03-tiden natten mot söndag. Alla inblandade fördes till sjukhus.

Fyra av dem, samtliga 16-åriga pojkar, dog i olyckan. Två av de omkomna var hemmahörande i Medelpad och två i Hälsingland.

De två personer som vårdas på sjukhus är mellan 16 och 20 år gamla, kön och specifik ålder har inte kommunicerats.

Ett omfattande polisarbete har genomförts efter olyckan. Polisen har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada, vållande till annans död och vårdslöshet i trafik.

– Vi kommer att fortsätta utredningsarbetet och undersöka den beslagtagna bilen. Med respekt för de anhöriga och för det fortsatta polisarbetet så väljer jag att inte spekulera eller kommentera vad vi tror kan ligga bakom den här olyckan, utan det måste vi låta polisutredningen visa, sade Josef Wiklund, lokalpolisområdeschef i Medelpad, på en presskonferens på söndagseftermiddagen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN