Axelsson avgjorde – med omdiskuterat mål

avJonathan Nilsson, Mattias Karlsson

KARLSTAD/STOCKHOLM. Dick Axelsson avgjorde mot sina forna lagkamrater i Färjestad.

Djurgårdsforwarden skickade in det avgörande 2–1-målet – som blev godkänt efter videogranskning.

– Jag begriper det inte, jag har valt att inte kommentera domarinsatser i två år men nu kan jag tyvärr inte hålla mig. Det är inte okej, säger Färjestads tränare Johan Pennerborn i C More.

Precis som senast vände Djurgården underläge till vinst i semifinalserien mot Färjestad.

Stockholmarna inledde bäst men det skulle dröja länge innan de fick hål på FBK-målvakten Markus Svensson.

Precis som i de två tidigare matcherna var det FBK som tog ledningen. Detta genom backbjässen Ilari Melart som hittade nätet bakom en chanslös Adam Reideborn i den andra perioden, fint framspelad av Linus Johansson.

Foto: C MORE

Omdiskuterat avgörande

Men Axel Jonsson-Fjällby kvitterade med 3.44 kvar och ed mindre än två minuter kvar avgjorde sedan Dick Axelsson. Djurgårdsforwarden - som har tagit två SM-guld med Färjestad - gjorde 2–1, i en situation som kom att videogranskas.

Sebastian Strandberg stod för förarbetet och befann sig i målgården, men ansågs ha blivit intryckt av försvarande spelare, enligt domarna på isen.

– Med tanke på vad de har dömt bort tidigare så trodde jag att de skulle döma bort målet. För mig var det inget godkänt mål, säger FBK-backen Jens Westin till Sportbladet.

– Han är före mig in på mål, sedan kommer jag bakom och jag vet inte var pucken är så då ger jag väl honom en knuff. Jag tycker att han är där innan och stör.

Han får medhåll av målvakten Markus Svensson.

– Jag tycker att han sparkar på pucken i målgården och träffar min arm. Det är inte jättehårt, men jag är lite frågande till att man ska få göra det, säger han.

– När man sett mål de har tagit bort på situationer som har varit utanför målgården känns det väldigt konstigt. Man blir frustrerad.

Kritiserar domarna: ”Det är inte okej”

Målskytten själv, Dick Axelsson, är av en annan åsikt.

– Från mitt perspektiv var det inte så mycket tveksamheter. Det var ett ”good goal”, säger han.

Färjestads tränare Johan Pennerborn var märkbart upprörd efter domslutet.

– Jag begriper det inte, jag har valt att inte kommentera domarinsatser i två år men nu kan jag tyvärr inte hålla mig. Det är inte okej, säger Pennerborn i C More efter matchen och fortsätter:

Färjestad har tidigare varit inblandade i liknande situationer i slutspelet.

– Det är tufft, vi har haft ett antal sådana här situationer just i slutspelet och vi har inte fått med oss med ett enda, säger Pennerborn.

ARTIKELN HANDLAR OM