Foto: Börje Thuresson

Glace au four – sockerkaka med italiensk maräng och glass

3,7 (10 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Glace au four – en tidlös dessert. Denna klassiska dessert är uppbyggd av sockerkaka, italiensk maräng och glass som gräddas i ugnen innan den serveras. Just detta recept är smaksatt med hallonsylt, men byt gärna ut mot din favoritsylt.

Recept av Niklas Ekstedt.

Glace au four

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Sockerkaka

  • 150 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 250 g ägg
  • 500 g strösocker
  • 1 citron, zesten
  • 500 g vetemjöl
  • 10 g bakpulver
  • Italiensk maräng

  • 0.8 dl vatten
  • 150 g socker
  • 100 g äggvita
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 msk socker
  • hallonsylt
  • 0.5 l glass

Gör så här

MER OM GODARE