Sålde immunitet i ö-rådet och röstades ut

Av: Benjamin Andrée

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: TV4 PLAY
Johan Andersson utröstad efter panikdraget.

Johan hade en immunitet och en säker plats i final-veckan i ”Robinson”.

Men ett svagt ögonblick vid ö-rådet förändrade allt och han röstades ut.

– Jag spelade mina kort fel. Jag trodde jag kunde lita på Marie, säger han i ö-rådet.

Johan Andersson, 28, från Stockholm har haft nio liv i årets ”Robinson”, han har hängt löst, till och med blivit utröstad men lyckats ta sig tillbaka in i tävlingen igen.

Denna vecka satt Johan säkert eftersom han under veckan fått en immunitet som han bara skulle få behålla om han lyckats hålla den hemlig för de andra deltagarna.

Vid ö-rådet pressade programledaren Anders Öfvergård deltagarna för att få reda på vem som satt på immuniteten. Ingen erkände och Anders försökte då istället att muta fram ett avslöjande genom en auktion.

Det var först vid Anders sista bud, när han erbjöd deltagarna en stor burk godis, läsk, kakor, chips, öl, vin och 15 000 kronor i kontanter som Johan nappade och avslöjade att det var han som hade immuniteten. Anders frågade något förvånad vad som fick Johan att ändra sig och sälja immuniteten.

– Jag sålde den därför att delvis så tycker jag att ska man in i en finalvecka på ”Robinson” så ska man förtjäna den platsen, säger han i ö-rådet.

Ett beslut som skulle visa sig vara förödande för Johan som röstades ut och går därmed inte vidare in i finalveckan.

– Spelade mina kort lite fel, jag trodde jag kunde lita på Marie men det kunde jag inte, sa han i programmet efter utröstningen.

Klara för finalveckan är Ida Lindström, Henrik Norgren, Désirée Steno, Daniel DK Westerlund, Marie Rydne och Victoria Heaps.

”Robinson” sänds på TV4 och TV4 play måndag till torsdag klockan 19:30 och söndagar klockan 21:00.

Publicerad:

LÄS VIDARE