Superettan-match utreds för matchfixning

avErik Wallskog

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Matchen mellan Frej och Falkenberg i april utreds för matchfixning

Svenska fotbollsförbundet har inlett en utredning om matchfixning.

Det är superettanmötet mellan Falkenberg och Frej den 22 april som misstänkts manipulerats enligt Fotbollskanalen.

– Vi har en nära dialog med polisen, säger förbundsjuristen Tobias Tibell till sajten.

Den 22 april i år vann Falkenberg över Frej på hemmaplan med 3–1. Nu, drygt två veckor senare, har svenska fotbollsförbundet inlett en utredning efter att man sett avvikande spel på matchen, enligt Fotbollskanalen.

– Vi har genom de monitoreringsföretag som vi har samarbete med fått in rapporter om kraftiga avvikelser på spelmarknaden kopplade till den matchen. Det har vi fått från två olika bolag som tillhandahåller oss den tjänsten. Vi har ju så klart uppmärksammat det här och vi tar det på största allvar när vi får in den här typen av rapporter. Vi vidtar en rad åtgärder till följd av det och har en nära dialog med båda föreningarna, säger förbundsjuristen Tobias Tibell, till sajten.

I nuläget rör det sig endast om en misstanke från förbundets håll.

– De avvikelserapporterna föranleder från vårt håll en misstanke om att matchen kan ha varit manipulerad på något sätt, men det går inte att utifrån en sådan här rapport att fastslå att det faktiskt varit på det sättet.

Polisanmälan om hot

Enligt sajten ska det kopplat till matchen även finnas en polisanmälan om hot mot Frej.

- Det jag kan säga är att det finns en polisanmälan upprättad rörande hotelse. Vilka utredningsåtgärder som polisen vidtagit inom ramen för den förundersökningen har inte jag någon detaljkoll på, säger Tibell.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM